מאפינס זיתים זה אחד מארוחות הערב שאני הכי אוהבת להכין כשבא לי לגוון מהחביתות והסלטים, כי המאפינס סופר משביע ומזין, קל להכנה וחוץ מזה עד שהוא מתבשל בתנור אתם תפסיקו לחתוך סלט ולהוציא את כל הגבינות מהמקרר, וקדימה – אוכלים ונהנים עם כל המשפחה- גדולים וקטנים. והחלק הכייפי הוא שאם נשאר כמה מאפינסים, הם נשמרים מצוינים גם לבוקר למחרת, כארוחת בוקר זריזה.
המתכון של המאפינס זיתים הזה הולך איתי שנים רבות, כשהייתי בבית הספר היסודי, הייתה לי חברה צמחונית, קראו לה תומר, ואני חושבת שהיא הייתה הצמחונית הראשונה שהכרתי, ואני שבאתי ממשפחה שאוכלת בשר (והרבה) תמיד חששתי שאין לה מה לאכול, באחת הפעמים שבאתי אליה אחרי הבית ספר, חיכו לנו מאפיניס זיתים חמים חמים והדבר הראשון שאמרתי לאמא כשהגעתי היה "אמא את חייבת להכין את המאפינס הצמחוני עם הזיתים של אמא של תומר" ואמא, כמו אמא, הלכה לבקש את המתכון מאמא של תומר, מתכון שאנחנו מכינות עד היום.
היום אני מזמינה גם אתכם להכין את המתכון של המאפינס זיתים הצמחוני של אמא של תומר ומבטיחה לכם שלא טעמתם מאפינס טעים כזה מעולם. 🫒