אין אחד שלא מכיר את המטבוחה, סלט קלאסי במטבח היהודי, שהביאו לארץ העולם מהמדינות שצבון אפריקה, כל מדינה הגיעה עם גרסה שונה למטבוחה, עדה אחת קוראת לזה מטבחוה, אחת מרדומה והשלישית מרמומה, אך בסוף של יום, כולן מתבססות על אותו סלט – ריבת עגבניות פיקנטיות שאי אפשר להפסיק לאכול.
ואני כבר מבקשת סליחה מכל הסבתות והדודות המרוקאיות באשר הן, אך בתור מרוקאית גאה, אני כאן כדי לשבור קונספציה – לא חייב לעבוד קשה כדי לקבל סלט מטבוחה איכותי וטעים.
ומכאן בדיוק נולד הצורך שלי להעלות את המתכון הבא, סלט מטבוחה קל ומהיר להכנה. כל מה שיידרש ממכם הוא כ- 5 דקות עבודה ועוד חצי שעה המתנה שהסיר יתבשל על האש. נשמע מפתה לא?
הסוד של המתכון הוא בעצם להשתמש בעגבניות מרוסקות בשימורים, בגדול עצם הפעולה הזו חוסכת לנו כשעה – שעתיים בהן אנחנו נדרש להרתיח, לקלף, לחתוך ולבשל את העגבניות. אבל שימו לב, כדי שזה יעבוד ושהטעם של המטבוחה לא ייפגע, אתם תצטרכו להשתמש בעגבניות מרוסקות איכותיות במתכון של המטבוחה שלכם.
יאללה, בואו נתחיל להכין את המטבוחה הכי קלה וטעימה שיש.