יש כאלו שמגיעים לפלאפל ודורשים עוד כדור ועוד כדור, ו"אחי שים לי בצד עוד כדור, שיהיה" אז אני לא כזו. אם זה תלוי בי, אני אשמח לקבל פיתה חמה עם סלט כרוב, ועוד סלט כרוב ואם אפשר גם בצד טיפה סלט כרוב לבן. עד כדי כך שהייתי חייבת לשחזר את המתכון של סלט כרוב לבן כמו של הפלאפליות, ואחרי כמה עשרות ניסיונות, סוף סוף הצלחתי להגיע לתוצאה המושלמת, שהיום אני משתפת אותה איתכם.
מתכון לסלט כרוב לבן כמו של הפלאפליות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול:
כמות מנות: 5-6 מנות
- זמן הכנה
- תיאור
- תמונה
- מצרכים
- אופן הכנה
- הערות
- ערך קלורי
- זמן הכנה: 10 דקות
- סך הכל זמן: 10 דקות
- כמות מנות: 5-6 מנות
מצרכים
- חצי כרוב לבן
- 1/3 כוס שמן קנולה
- מיץ מלימון שלם
- כפית מלח
אופן ההכנה
- 1)
הכי חשוב זה לנקות את הכרוב היטב, אני משרה אוותו כ5-10 דקות במים עם חומץ ומלח כדי שכל המזיקים שמתחבאים בו ייצאו.
- 2)
אחר כך, נחתוך את הכרוב לרצועות דקות לרוחב ולבסוף ל- 2-3 פסים לאורכו (תלוי באורך הכרוב, זה לא כיף לאכול רצועות ארוכות מדיי)
- 3)
נעביר את הכרוב החתוך לקערה ונוסיף את שאר המרכיבים – מיץ מלימון שלם, שליש כוס שמן ומלח. נערבב היטב ונטעם, במידה וחסר מלח ניתן להוסיף
- 4)
מומלץ להשאיר את הסלט כשעתיים במקרר לפני האוכל כדי שהכרוב יספוג טעמים.