מתכון לעוגיות מגולגלות נוטלה

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגיות מגולגלות נוטלה

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות:

יש משהו כל כך מנחם בעוגיות נוטלה מגולגלות, שקשה למצוא להן תחליף. הבצק הפריך שמשתלב בצורה מושלמת עם המתיקות העשירה של הנוטלה ואבקת הסוכר שמפזרים מעל – פשוט חוויה מתוקה שלא נמאסת. זו אחת העוגיות האהובות עליי, ואני תמיד מוצאת את עצמי אופה אותן שוב ושוב. הרי אין כמו לנשנש עוגייה מגולגלת מתוקה עם כוס קפה חם בצד, נכון?

פעם הייתי ממלאת את העוגיות האלה במילוי של תמרים או שוקולד, אבל עם הזמן נוטלה הפכה לבחירה הקבועה שלי, וככה העוגיות האלה הפכו להיות הפייבוריטיות שלי. עכשיו תמיד יש לי צנצנת מלאה בעוגיות נוטלה מגולגלות שמחכות על השיש – הן פשוט מתאימות לכל מצב ולכל רגע ביום. אני מזמינה אתכם לנסות את המתכון הזה, מבטיחה שלא תתאכזבו – עוגיות פריכות מבחוץ, מתוקות מבפנים, פשוט מושלמות!

איך לאחסן את העוגיות?

אם במקרה נשארו לכם עוגיות (כי בדרך כלל הן נחטפות מהר מאוד), אפשר לשמור אותן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך כמה ימים, והן יישארו פריכות וטעימות. אם תרצו לשמור אותן לתקופה ארוכה יותר, אפשר להקפיא את העוגיות בקופסה אטומה, ולהוציא בכל פעם שרוצים להתפנק במשהו מתוק.

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו נכין יחד את המתכון לעוגיות מגולגלות ממולאות נוטלה, מבטיחה שזה יהיה שוס בכל בית 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות

מצרכים

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות מים
  • ביצה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף חומץ
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • נוטלה למילוי, (עדיף שיהיה לפחות צנצנת, אבל לא נשתמש בכל הכמות)

אופן ההכנה

  • 1)

    תחילה, נחמם את התנור ל-180 מעלות (חום למעלה למטה)

  • 2)

    במיקסר נערבב את החמאה הרכה, הביצים ואבקת הסוכר לבלילה אחידה ותפוחה (דקה -שתייים)

  • 3)

    נוסיף את המים, השמן והחומץ, לאחר שנערבב הכל נוסיף גם את הקמח ואבקת האפיה. שימו לב שצריך לערבב רק עד לקבלת בצק אחיד.

  • 4)

    נעביר את הבצק למשטח העבודה ונחלק לארבעה חלקים שווים

  • 5)

    על נייר אפייה, נשים רבע ראשון של בצק נשטח מעט עם הידיים ונניח מעל עוד נייר אפייה. נשטח באמצעות מערוך למלבן דק. אני אוהבת לרדד כמה שיותר דק כי הבצק תופח מעט באפייה, אבל שימו לב שאתם לא לשים את הבצק יותר מדיי כי זה עלול לייבש את העוגייה.

  • 6)

    לאחר שהגענו לעובי הרצוי של הבצק, נמרח נוטלה בנדיבות על כל המלבן ונגלגל לגליל.

  • 7)

    נניח את הגליל שלנו  על תבנית עם נייר אפייה שהחלק שבו הבצק נגמר כלפי מטה.

  • 8)

    כשכל הגלילים מוכנים, נחרוץ בעזרת סכין את החלק העליון של הגלילם לעובי העוגיות הרצויות (שימו לב לא לחתוך עד הסוף, אלא כ-20% מגובה העוגייה) זה יעזור לנו לחתוך את העוגיות בצורה ישרה לאחר האפייה.

  • 9)

    נכניס לתנור ל- 30 דקות, כשהוגעיות מתקררות לחלוטין נחתוך אותן ונפזר אבקת סוכר

איך לשדרג את המתכון?

רוצים לשדרג את העוגיות שלכם? אפשר להוסיף אגוזי לוז קצוצים דק לתוך מילוי הנוטלה לפני שמגלגלים את הבצק, מה שייתן טעם נוסף וקצת קראנצ'יות בכל ביס. אפשרות נוספת היא להוסיף מעט קינמון לבצק עצמו, מה שייתן לעוגיות טוויסט חמים ומיוחד. ואם אתם ממש אוהבים שוקולד, אפשר לטבול את קצוות העוגיות בשוקולד מריר מומס לאחר שהן מתקררות, ולהוסיף קצת שומשום או אגוזים קלויים לקישוט.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא