היי חברים, אם הגעתם לכאן, אני סופר מתרגשת כי המתכון הזה, הוא לא עוד מתכון, הוא ה-מתכון שלי, המתכון של עוגיות השוקולד צ'יפס שלי, העוגות שאני הכי גאה בהן והכי אוהבת להכין אך גם לאכול אותן. במתכון הזה מתקבלות עוגיות שוקולד צ'יפס רכות מבפנים ופריכות בקצוות העוגייה, שזה בעיני השילוב המושלם, תוסיפו לזה את נגיעות המלח הגס שמבצבצות פעם בכמה ביסים ואתם בכלל בעננים!
המתכון עוגיות שוקולד צ'יפס הזה הוא סופר פשוט וקל להכנה, אבל ממש חשוב לעקוב אחרי ההוראות כדי לקבל את התוצאה המושלמת, שימו לב שאומנם להשתמש בחמאה רכה או הקצפתה לא נשמע קריטי, אך הן אלו שיבטיחו את הפריכות של העוגיות מבחוץ.
עוגיות שוקולד מושחתות מושלמות מתאימות כמעט לכל אירוע, בין אם זה חג ואתם מארחים אורחים, או מתארחים בעצמכם ולא רוצים להגיע בידיים ריקות, סתם כעוגיות ביתיות לשבת או אפילו בתור עוגיות לקוקילידה ביתית בימי הקיץ החמים.
חמשת הטיפים שלי לעוגיות שוקולד צ'יפס המושלמות:
- אל תשטחו את העוגיות: כשאנחנו משאירים את בצק העוגיות עגול, מעבר לזמן שאנחנו חוסכים, לאחר האפייה, העוגיות ישתטחו מעצמן ואנחנו נקבל עוגיות שמנמנות קרנצ'יות בקצוות ורכות במרכז
- אל תתפשרו על שוקולד לא איכותי: העוגיות שוקולד צ'יפס האלו טעימות גם עם השוקולד הכי זול בסופר, אך אם תבחרו להשתמש במטבעות שוקולד שמורכב מלפחות 35% מוצקי קקאו, שוקולד מריר או חלב, תקבלו תוצאה הרבה יותר טובה. חוץ מזה שהשוקולד לא יימס לחלוטין ויישאר בצורת המטבעות שבו קיבלתם אותו. באותו נושא- אל תפחדו לשלב בין שוקולד מריר לחלב, זה ייתן תוצאה אפילו יותר עשירה בטעמים.
- לא לערבוב יתר: שימו לב! בשונה ממתכונים של לחמים, כשמדובר בעוגיות שוקולד צ'יפס אנחנו נעדיף לא לערבב את התערובת יותר מדי, אלא רק עד שהיא תגיע למרקם אחיד. יותר מדיי זמן ערבוב ייצור לנו עוגיות קשות וכבדות
- עוגיות קטנות – זמן אפיה קצר יותר: שימו לב, אם אתם אוהבים עוגיות שוקולד צ'יפס קטנות, אתם צריכים להוריד את זמני האפייה שלכם, כי ככל שהעוגייה קטנה יותר – כך היא תהיה מוכנה מהר יותר.
- כשהעוגיות מוכנות הן עדין רכות: אל תחכו שהעוגיות שוקולד צ'יפס שלכם יתקשו בזמן האפייה, העוגיות צריכות לקבל צבע שחום יפה וזהו, לאחר שנוציא את המגש מהתנור העוגיות יתקשו באוויר החדר.
אז עכשיו שלמדתם איך מכינים עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות, אין סיבה שלא תצליחו