אם יש לכם אפונה יבשה בבית ואתם לא בטוחים מה לעשות איתה, אני ממש ממליצה לכם להכין מרק אפונה יבשה, מרק טעים וקרמי שכולם אוהבים ותמיד יוצא מצוין. את האפונה צריך להשרות במים בין 12-24 שעות לפני שמכינים את המרק, אבל אחרי שהיא מושרת מדובר על כמה דקות עבודה והמרק מוכן.
אז קדימה, בואו נכין ביחד מרק אפונה מאפונה יבשה.
זמן הכנה
תיאור
תמונה
מצרכים
אופן הכנה
הערות
ערך קלורי
פריסת הדפסה
הדפסת המתכון
סגירה
Pin Recipe
מצרכים בצל 3 גזרים 3 שיני שום 1 1/2 כוסות אפונה יבשה צרור פטרוזיליה 3 ליטר מים כפית כמון חצי כפית פלפל גרוס כפית מלח
אופן ההכנה 1) ראשית, יש להשרות את האפונה היבשה במים למשך 12 שעות, אם יש לכם זמן עדיף להתחיל 24 שעות לפני כדי שתהליך ההנבטה תתחיל.
2) ראשית נגרד את הגזר והשום בפומפייה ואת הבצל נקצוץ דק ככל האפשר
3) בסיר עמוק נטגן את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה.
4) לאחר מכן נוסיף את הגזר והשום ונטגן כ-2 דקות נוספות
5) נוסיף את התבלינים והאפונה מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מורידים את האש ללהבה נמוכה.
6) מומלץ לערבב את המרק מדיי פעם. לאחר כשעה, נוסיף את הפטרוזיליה והמלח.
7) המרק אפונה שלכם מוכן אך אני ממליצה לכם לטחון אותו באמצעות מוט בלנדר לקבלת מרקם קרמי מושלם.