מתכון למרק אפונה יבשה – מרק קרמי, עשיר וטעים

אוכל ביתי בקלות
מתכון מרק אפונה יבשה

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול:

כמות מנות:

אם יש לכם אפונה יבשה בבית ולא בטוחים מה לעשות איתה, אז תדעו שהגעתם למקום הנכון! מרק אפונה יבשה הוא אחד המרקים הכי מנחמים שיש – הוא קרמי, עשיר בטעם, וכולם תמיד אוהבים אותו. גם אם זה נשמע כמו פרויקט כי צריך להשרות את האפונה מראש, תאמינו לי שההמתנה שווה כל רגע. אחרי ההשריה, הכנת המרק לוקחת כמה דקות עבודה והוא יוצא מושלם בכל פעם!

ערכים תזונתיים של אפונה יבשה

אפונה יבשה היא מקור נהדר לחלבון ולסיבים תזונתיים, מה שהופך את המרק הזה לא רק לטעים אלא גם מזין מאוד. הנה כמה מהיתרונות התזונתיים של אפונה יבשה:

  • חלבון צמחי: אפונה יבשה עשירה בחלבון, ולכן היא מהווה פתרון מצוין לצמחונים ולמי שמחפש להעשיר את התפריט בחלבון ממקור צמחי.
  • סיבים תזונתיים: הסיבים באפונה תורמים לתחושת שובע ומסייעים לתהליך העיכול.
  • ויטמינים ומינרלים: אפונה יבשה מכילה ויטמין B, ברזל ואשלגן, שהם חיוניים לתפקוד הגוף.

סיכום – מרק אפונה יבשה שמחמם את הלב

אין כמו סיר מרק אפונה שמחמם את הבית ואת הלב, בעיקר בימים הקרים. המרק הזה הוא גם קל להכנה, גם מזין וגם מתאים לכולם – בין אם אתם טבעונים, צמחונים או חובבי בשר. אז תפסו סיר גדול, השרו את האפונה והכינו את המרק המנחם הזה לכל המשפחה.

אני בטוחה שתחזרו להכין אותו שוב ושוב 😊.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות

מצרכים

  • בצל
  • 3 גזרים
  • 3 שיני שום
  • 1 1/2 כוסות אפונה יבשה
  • צרור פטרוזיליה
  • 3 ליטר מים
  • כפית כמון
  • חצי כפית פלפל גרוס
  • כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, יש להשרות את האפונה היבשה במים למשך 12 שעות, אם יש לכם זמן עדיף להתחיל 24 שעות לפני כדי שתהליך ההנבטה תתחיל.

  • 2)

    ראשית נגרד את הגזר והשום בפומפייה ואת הבצל נקצוץ דק ככל האפשר

  • 3)

    בסיר עמוק נטגן את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה.

  • 4)

    לאחר מכן נוסיף את הגזר והשום ונטגן כ-2 דקות נוספות

  • 5)

    נוסיף את התבלינים והאפונה מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מורידים את האש ללהבה נמוכה.

  • 6)

    מומלץ לערבב את המרק מדיי פעם. לאחר כשעה, נוסיף את הפטרוזיליה והמלח.

  • 7)

    המרק אפונה שלכם מוכן אך אני ממליצה לכם לטחון אותו באמצעות מוט בלנדר לקבלת מרקם קרמי מושלם.

איך לשדרג את מרק האפונה שלכם?

מרק אפונה יבש הוא בסיס נהדר שאפשר לשחק איתו ולשדרג לפי טעמכם:

  1. הוספת ירקות: רוצים להוסיף עוד טעם ומרקם? אפשר להוסיף גזר, סלרי או בצל למרק. הירקות יעניקו לו עומק נוסף וישתלבו מעולה עם הטעם הקרמי של האפונה.
  2. תוספת בשרית: אם אתם אוהבים מרק עם טוויסט בשרי, אפשר להוסיף קוביות חזה עוף, חתיכות נקניקיות או אפילו בייקון מטוגן לקישוט.
  3. תבלינים מיוחדים: הוספת כמון, עלי דפנה או אפילו מעט פלפל צ'ילי חריף יכולים לתת טוויסט מעניין למרק ולהפוך אותו ליותר עוצמתי בטעמים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא