מתכון לפאי רועים קלאסי וטעים

אוכל ביתי בקלות
פאי רועים מתכונים

זמן הכנה:

זמן בישול: 2 דקות

כמות מנות: 6

פאי רועים קלאסי הוא מנה מנחמת, עשירה בטעמים, ומשביעה במיוחד. מדובר במנה שעשויה משכבה עשירה של בשר טחון נימוח ושכבת פירה חלקה וקרמית, עם קרמול קריספי קל למעלה – בדיוק כמו שצריך. זו מנה שאני אישית יכולה לאכול כל יום, והיא מתאימה לכל סיטואציה – מארוחת צהריים באמצע השבוע ועד לארוחות חג מפוארות.

מה שעושה את פאי הרועים לכל כך מיוחד הוא הנראות המרשימה שלו, שמוסיפה אלמנט של "וואו" לכל ארוחה. רוב האנשים לא אוכלים פאי רועים על בסיס יומיומי, ולכן, כשמגישים אותו לאורחים, הוא יוצר רושם עמוק. בנוסף, המתכון הזה פשוט מאוד להכנה, והוא יאפשר לכם להפתיע את המשפחה או האורחים שלכם במנה שלא מצריכה שעות במטבח.

מתכון פאי רועים
מתכון פאי רועים

למה להכין פאי רועים?

פאי רועים הוא אחד מאותם מאכלים שמתאימים לכל אירוע. זו מנה שיכולה לשמש כארוחה עיקרית באירוע חגיגי, אבל גם פשוטה ומהירה מספיק כדי להכין אותה לארוחת צהריים באמצע השבוע. מדובר במתכון שמספק שילוב מושלם של בשר טחון רך וטעים עם שכבת פירה חמאתית שכולם אוהבים. מה שהכי כיף במתכון הזה הוא שהוא מאפשר לכם לשחק עם המרכיבים ולהתאים אותו לטעמים שלכם ולמה שיש בבית.

המתכון הזה כל כך פשוט להכנה שעם כמה דקות עבודה תוכלו להכניס את הפאי לתנור, ובתוך כשעה תהיה לכם ארוחה מפנקת ומרשימה על השולחן.

איך לשמור את פאי הרועים?

אם נשארו לכם שאריות (ולפעמים זה אפילו יותר טעים למחרת!), תוכלו לשמור את הפאי במקרר בקופסה אטומה עד שלושה ימים. כשרוצים לחמם מחדש, אפשר לעשות זאת בתנור על חום נמוך כדי לשמור על הקריספיות של שכבת הפירה. אפשר גם להקפיא את הפאי לפני האפייה, וכך להוציא אותו ולהכין ברגע שאתם צריכים ארוחה מהירה ומרשימה.

אז קדימה, בואו נכין יחד פאי רועים קלאסי וטעים – מתכון קליל, עשיר בטעמים וקל להכנה שכולם יאהבו! 😋

פריסת הדפסה
  • זמן בישול: 2 דקות

פאי רועים קלאסי שמתאים לכל המשפחה

מצרכים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 350 גרם רוטב עגבניות
  • בצל גדול
  • 1/2 קילו בשר טחון (עדיפות לצוואר / צלעות/ אנטריקוט)
  • 4 כפות שמן
  • כפית מלח
  • 12 כפית סוכר
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כף גריל עוף
  • 1/2 כפית כורכום

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהכנת תפוחי האדמה, נקלף, נחתוך לקוביות ונבשל בסיר עם מים חמים עד לריכוך.

  • 2)

    נחמם את התנור ל-180 מעלות.

  • 3)

    בינתיים נכין את הבשר, נשטוף ונקצוץ את הבצל, נטגן אותו במחבת רחבה (4 כפות שמן).

  • 4)

    כשהבצל משחים נוסיף את הבשר ונפורר אותו עם כף עץ, כשהבשר משחים נוסיף את התבלינים- כפית פפריקה, חצי כף גריל עוף, חצי כפית כורכום, חצי כפית סוכר, שליש כפית פלפל שחור, חצי כפית בהרט ונערבב היטב.

  • 5)

    נוסיף את רוטב העגבניות, מערבבים ומכסים במכסה לבישול על אש קטנה של 25 דקות.

  • 6)

    נסנן את תפוחי האדמה מהמים ונתחיל לטחון לפירה, נוסיף 3 כפות שמן, שליש כפית פלפל שחור
    וכפית מלח ונערבב היטב.

  • 7)

    נקח תבנית אפיה ונתחיל לסדר את פאי הרועים שלנו, נשפוך את כל הבשר לתבנית ומעליו את הפירה בצורה אחידה. כאן תוכלו לצייר כל מה שתרצו על תפוחי האדמה, אני עשיתי פסים.

  • 8)

    נבריש את החלק העליון של הפשטידה במעט שמן ונאפה את הפאי למשך 40-50 דקות להשחמה אחידה ויפה. נוציא מהתנור, נמתין מעט שיתקרר ונגיש.

איך לשדרג את פאי הרועים?

פאי רועים קלאסי הוא טעים ומנחם כמו שהוא, אבל יש כמה דרכים לשדרג אותו ולהוסיף עוד טעמים למנה. אפשר לשלב ירקות נוספים בתוך שכבת הבשר – כמו פטריות קצוצות, אפונה או תירס, מה שנותן עוד מרקם וצבע למנה. אם אתם אוהבים טעמים יותר עשירים, נסו להוסיף קצת יין אדום לרוטב הבשר – זה יעמיק את הטעם ויוסיף עוד שכבה של מורכבות למנה.

 

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא