סלט קולסלאו הוא סלט למביני עניין, אצלי למשל (כאמור, מבינת עניין) אין מצב שלא יוגש בשולחן שישי או חלילה בשולחן של על האש צלחת ענקית של סלט קולסלאו מושקע וטעים.
זה פשוט סלט טעים ברמות, קל להכנה וקראנצ'י בקטע הכי טעים וטוב שיש, פשוט סלט שאי אפשר להפסיק לאכול. ואחרי ארוחת על האש? הוא הקינוח האולטימטיבי, כי הוא מנקה את הפה, לא יודעת איך להסביר, פשוט לשלוח אתכם לנסות.
ותשמעו, אחרי שככה היללתי את הסלט הזה אני חייבת לדבר על הגרסות השונות של הסלט שקיימות ברשת, כמו קולסלאו עם תפוח ירוק או ירקות אחרים, אני תמיד בעד לגוון, לשנות, לחדש ולהתנסות, אך דווקא במתכון של הקולסלאו, אני לא אוהבת את השינויים האלו. גם חשוב לי להסביר את ההיגיון שמאחורי זה, ברגע שמוסיפים את התפוח לדוגמא, זמן חיי המדף של הסלט מתקצר לכמה שעות טובות (בלעדיו, הסלט נשמר מצוין במקרר גם יומיים). לכן, במקרה הזה, אני מעדיפה את הגרסה המקוצרת והרגילה.
אז קדימה, בואו נכין סלט קולסלאו!