עוגת גבינה עם ביסקוויטים של פעם

אוכל ביתי בקלות
עוגת ביסקוויטים פשוטה

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 12

עוגת ביסקוויטים גיבנה היא עוגה שלנצח תזכיר לי את כיתה ה' עם המחנכת נירית המדהימה, באחד מימי החג (שבועות? או יום המשפחה, אני כבר לא זוכרת) התבקשנו להביא את המצרכים לעוגת גבינה ביסקוויטים, בדיוק אלו שרשומים כאן למטה – ויחד עם המורה נירית הכנו יחד עוגת גבינה ופתי בר, הכי טעימה וקסומה שיש.

את המתכון שמרתי עוד מכיתה ה' ועד היום, זה המתכון שלי לעוגת גבינה עם ביסקוויטים! ושלא תטעו, במהלך השנים ניסיתי לעשות מתכונים אחרים אבל אף אחד מהם לא השתווה למתכון עוגת גבינה עם ביסקוויטים של פעם מכיתה ה'. למעשה, הדבר היחיד ששיניתי הוא שאני מרסקת את הפתי בר שאני מניחה בתחתית כי גיליתי שככה זה מוציא פחות נוזל מהעוגה אחרי כמה ימים במקרר.

אתם כבר יודעים שאצלי כל המתכונים חייבים להיות קלים להכנה מצד אחד ומרשימים מהצד השני, ועוגת הגבינה הזו, היא בדיוק זה! מרשימה וחגיגית אך כזו שמכינים ב-15 דקות, בלי ללכלך יותר מדיי כלים, בלי להפעיל את התנור. הכי קל וטעים שיש. החלק הקשה באמת בעוגה הזו זה שלב הקישוט, כי יש כל כך הרבה אופציות וקשה לבחור רק קישוט אחד, את העוגה בתמונה למשל, הכנתי לשבועות אז בחרתי לקשט עם גרידת לימון, אבל כשמביאים אותה לבית הספר או מכינים אותה לסוף השבוע, סוכריות צבעוניות או שוקולד גרוס לגמרי יכול להתאים!

אז קדימה, בואו נכין ביחד עוגת גבינה עם ביסקוויטים של פעם, של המורה נירית 🤍

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 15 דקות
  • כמות מנות: 12

מצרכים

  • חבילת אינסטנט פודינג (80 ג)
  • 100 גרם חמאה
  • קופסא גבינה לבנה 9%
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 15 יחידות בסקוויטים
  • גרידת לימון לקישוט,, לא חובה - אפשר להחליף בסוכריות צבעוניות, שוקולד גרוס וכו.

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהכנת תחתית העוגה- טוחנים את הביסקוויטים במעקבל מזון יחד עם החמאה. למי שאין מערבל מזון אפשר לשבור את הבסקוויטים ידנית, להמיס את החמאה ולערבב.

  • 2)

    נסדר את התחתית על תבנית עגולה, נשטח ונכניס ל5-10 דקות במקפיא.

  • 3)

    ביינתים נערבב בקערה את הגבינה והסוכר.

  • 4)

    בקערה נפרדת נקציף את השמנת עם הפודינג עד שנקבל מרקם יציב.

  • 5)

    נאחד את הקערות- נעביר את הגבינה לקערה עם הקצפת בתנועות קיפול.

  • 6)

    נשפוך את המלית שהכנו לתבנית עם הבסקוויטים ונשטח. ניתן הוסיף גרידת לימון מעל ליופי וטעם נוסף (לא חובה).

  • 7)

    נכניס למקרר ללפחות 5 שעות עד שהעוגה תתיצב (כמה שיותר יותר טוב).

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא