פחזניות מתכון קל שתמיד מצליח

אוכל ביתי בקלות
פחזניות מתכון קל

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 40 דקות

כמות מנות: 20

אני יודעת, פחזניות עשויות להיראות מאיימות בהתחלה, אבל כאן אנחנו מתמקדים באוכל ביתי קל ופשוט – וגם המתכון הזה לא יוצא דופן! הכנתי לכם מתכון לפחזניות קל, מפורט ומדויק כך שאין שום סיבה שהפחזניות שלכם לא יצליחו. חשבתי על כל שלב וכל טעות אפשרית שעלולה לצוץ – וזה אומר שכל אחד מכם יכול להצליח, גם אם זו הפעם הראשונה שאתם מתנסים בהכנת פחזניות.

המתכון הזה מבטיח פחזניות קלות, אווריריות, וטעימות במיוחד, עם אפשרות למילוי קרם או קצפת. ומה שכיף בו זה שאפשר לבחור בין שתי גרסאות של המנה: או לחתוך את הראש של הפחזניות ולמלא בקצפת כמו בתמונה, או להקדיש עוד קצת זמן ולמלא אותן מתחתית הפחזנית – ממש כמו שעושים בקונדיטוריות צרפתיות.

מה עושה את הפחזניות למוצלחות?

הפחזניות יוצאות רכות ואווריריות בזכות שילוב מדויק של חומרים ותהליך הכנה נכון. אחד הסודות להצלחת המתכון הוא בישול הבצק בצורה נכונה לפני הוספת הביצים – זהו שלב קריטי שמבטיח שהפחזניות יתפחו ויהפכו לחלולות מבפנים, מה שמאפשר מילוי מושלם אחרי האפייה.

טיפים חשובים להצלחה

  • בישול הבצק: כאשר אתם מבשלים את הבצק בסיר, וודאו שאתם מערבבים אותו כל הזמן עד שהוא מתנתק מדפנות הסיר ונראה יבש יותר. השלב הזה חשוב כדי להבטיח שהבצק יקבל את המרקם הנכון.
  • הוספת הביצים בהדרגה: אל תמהרו להוסיף את כל הביצים בבת אחת. הוסיפו אותן אחת-אחת ותערבבו עד שהבצק סופג את הביצה במלואה לפני שאתם מוסיפים את הבאה.
  • אפייה נכונה: חשוב לא לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה! הפחזניות צריכות את החום הקבוע כדי לתפוח בצורה מושלמת. רק כשהן מקבלות צבע זהוב ויפה אפשר להוציא אותן.

איך למלא את הפחזניות?

כפי שהזכרתי, יש לכם שתי אפשרויות למילוי:

  1. מילוי מהראש: פשוט חותכים בעדינות את הראש של כל פחזנית וממלאים את החלק הפנימי בקצפת או קרם פטיסייר.
  2. מילוי מהתחתית: למראה מקצועי יותר, חוררים חור קטן בתחתית הפחזנית וממלאים בעזרת שקית זילוף. ככה אתם מקבלים פחזניות חלקות ויפות, ממש כמו בקונדיטוריה.

אז קדימה, הגיע הזמן להתחיל! חממו תנור, הכינו את כל המרכיבים ותיהנו ממתכון לפחזניות שתמיד מצליח – ואני בטוחה שתהיו מרוצים מהתוצאה. 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה
  • כמות מנות: 20

מצרכים

מצרכים לפחזניות:

  • 125 מ"ל מים
  • 125 מ"ל חלב
  • 115 גרם חמאה
  • 10 גרם סוכר
  • 5 גרם מלח
  • 140 גרם קמח
  • 3-4 ביצים

מצרכים לקצפת:

  • כוס שמנת מתוקה
  • כוס חלב
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, מחממים את התנור על 180 מעלות, למעלה ולמטה.

  • 2)

    בסיר גדול, נשים את החמאה, המים, החלב, הסוכר והמלח ונרתיח תוך כדי ערבוב מדי פעם.

  • 3)

    כשהתערובת רותחת, ננמיך את האש לאש נמוכה מאוד ונוסיף את הקמח בבת אחת ונערבב היטב באמצעות כף עץ, עד שהבצק יהיה אחיד וייפרד מדפנות הסיר, נשאיר על האש למשך 2 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב.

  • 4)

    נעביר את הבצק לקערת המיקסר שלנו ונפעיל אותו על מהירות נמוכה עם וו גיטרה, הפעולה הזו נועדה לקרר את הבצק, שימו לב שלפעמים זה יכול לקחת גם 5 דקות וזה בסדר, תתקדמו לשלב הבא כשהקערה והבצק קרים לחלוטין (שלא תצא לכם ביצה מקושקשת במקום פחזניות)

  • 5)

    רק כשהבצק והקערה קרים, נוסיף 3 ביצים, כל פעם נוסיף ביצה אחת ורק שהיא נטמעת לחלוטין בבצק נתקדם לביצה הבאה.

  • 6)

    הבצק שצריך להתקבל הוא בצר מעט רך שאם נשים אותו בין 2 אצבעות הוא אמור להימתח ולא להיקרע. אם הבצק שלכם עדין לא נראה ככה, תערבבו את הביצה הרביעית בקערה ותוסיפו כל פעם קצת ביצה לבצק שלכם עד שהוא יגיע למרקם הרצוי.

  • 7)

    אחרי שהגעתם לתוצאה הרצויה, נעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנטר כוכב משונן ונזלף על נייר אפיה עיגולים במרווחים שווים, שימו לב שהפחזניות תופחות באפיה אז אל תעשו אותן גדולות מדיי או צמודות מדיי.

  • 8)

    נכניס את הפחזניות לתנור למשך 35 דקות, או עד שאת מזהיבות ותופחות, שימו לב לא לפתוח את התנור במהלך האפיה הן יצנחו!

  • 9)

    כשהפחזניות מוכנות, נוציא אותן להצטננות מוחלטת לפני שנעבור להכנת הקרם

אופן הכנת הקצפת

  • 1)

    בקערת המיקסר (חשוב להקפיד שהיא יבשה ונקייה לחלוטין כי מים עלולים לשבור את הקצפת) נשים את כל מרכיבי הקצפת ונקציף באמצעות וו בלון עד לקבלת קצפת יציבה ותפוחה.

  • 2)

    נעביר את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר משונן

הרכבת הפחזנית

  • 1)

    שימו לב שוב- אנחנו ממלאים את הפחזניות רק כשהן קרות לחלוטין. יש שני דרכים, האחת למלא את הפחזנית כמו ספוגניה והשנייה לחתוך את הפחזנית ולמלא אותה כמו בתמונה. הצורה השנייה קלה יותר אך תעשו את השיטה שאתם רוצים.

  • 2)

     מילוי כמו סופגנייה: באמצעות סכין ניצור חור קטן בתחתית של כל פחזנית ונמלא דרכו את הפחזנית בקצפת המוכנה, חשוב להחזיק את הפחזנית ולהרגיש איך היא מתמלאת כדי שהיא לא תתפוצץ, תעבדו לאט ובעדינות עד שתתפסו את הכמות הנכונה.

  • 3)

    מילוי הפחזניות כמו בתמונה: באמצעות סכין לחם נחתוך את הפחזניות שלו בחלק העליון, שימו לב שלא צריך לחתוך עד הסוף אלא להשאיר כ-15% מחובר. לאחר מכן, נזלף את הקצפת אל תוך הפחזניות ו"נסגור" אותך בחזרה באמצעות החלק העליון שחתכנו.

  • 4)

    נפזר אבקת סוכר מעל הסופגניות בנדיבות.

  • 5)

    את הפחזניות שומרים בקופסא אטומה במקרר, מומלץ לאכול באותו היום.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא