מתכון לפרנה לחם ביתית שאתם חייבים להכין!

אוכל ביתי בקלות
פרנה לחם בתנור מתכון

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות: 3 פרנות

פרנה הוא אחד הלחמים המועדפים עליי, עם המרקם הרך מבפנים והקריספיות הנהדרת מבחוץ. בשונה מפוקצ'ה, הבצק של הפרנה יותר עדין ועשיר בטעמים, במיוחד כשהוא נפתח לאפייה. אני אוהבת להכין את הפרנות האלו בכל פעם שאבא פותח את המעשנה וקורא לכולם – זה נהיה כבר מסורת משפחתית! ומה שמיוחד באמת בפרנה הזה הוא שכל פעם הוא יוצא מדהים. כן, זה אולי מתכון שלוקח קצת יותר זמן (בכל זאת, צריך פוליש), אבל כשמתנסים פעם אחת – מבינים שההשקעה משתלמת.

מה זה פוליש ולמה הוא חשוב?

פוליש הוא חלק מהסוד של הפרנה שלי, והוא גם מה שנותן ללחם את הטעם הייחודי והמרקם שלא תמצאו בכל לחם רגיל. בפוליש מדובר בבצק מקדים שמכינים מראש, תערובת פשוטה של מים, קמח ושמרים, שמניחים לה לתפוח ולהתפתח לפני שמשלבים אותה בלחם עצמו.

הפוליש למעשה הוא השלב שבו נבנות כל הטעמים המורכבים – זהו תהליך של התססה ארוכה שאורך כ-12-16 שעות. התוצאה היא לחם עם טעם עשיר במיוחד, ארומה נהדרת, ובועות אוויר יפהפיות שמוסיפות למרקם המושלם. אל תתנו לשם המפחיד להרתיע אתכם – הפוליש הוא באמת פשוט להכנה, והסבלנות היא זו שמתגמלת אותנו בלחם מדהים.

פוליש – שלב הכנת הפוליש לפרנה

למי שלא מכיר, פוליש הוא בצק שמכיל הרבה לחות – וזה מה שנותן לפרנה את בועות האוויר המרהיבות והקריספיות מבחוץ. כדי להכין את הפוליש, אתם תערבבו יחד מים, קמח ושמרים, ותשאירו את התערובת לתסיסה. זה אולי לוקח קצת זמן, אבל במהלך ההתפחה נבנים כל הטעמים שהופכים את הפרנה הזו לכל כך מיוחדת.

הכנת פרנה עם פוליש – כל השלבים

אחרי שהפוליש שלנו התייצב, הגיע הזמן לעבור להכנת הפרנה עצמה. תהליך הכנת הפרנה קצת יותר ארוך מהכנת לחם רגיל, אבל זה בדיוק מה שהופך אותה למיוחדת. נתחיל בלערבב את הפוליש עם יתר המרכיבים, ניתן לבצק לנוח ולהתפתח, וניצור ממנו לחמים קטנים ומרשימים שיכנסו לתנור.

אל דאגה – גם אם זה נשמע מסובך, זה בהחלט שווה את המאמץ. אחרי שתראו את הפרנה הראשונה שלכם יוצאת מהתנור, אתם תבינו את הקסם.

אז קדימה, בואו נתחיל להכין את המתכון לפרנה שלי!

פריסת הדפסה
  • כמות מנות: 3 פרנות

מצרכים

פוליש

  • קורט שמרים יבשים, (בערך חצי כפית, אפילו פחות)
  • 100 גרם מים
  • 100 גרם קמח

בצק

  • 180 גרם מים
  • 500 גרם קמח לחם
  • ביצה
  • 15 גרם מלח
  • 10 גרם סוכר
  • 25 גרם שמן
  • 9 גרם שמרים יבשים

מצרכים למרינדה

  • 3-4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 6 גבעולי טימין
  • מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהכנת הפוליש- נערבב את המצרכים היטב ונסגור בקופסת פלסטיק אטומה, נשאיר על השיש 3 שעות לפחות ונכניס ללילה שלם במקרר (אפשר להשתמש ישר, עדיף לשים במקרר לפני).

  • 2)

    אחרי ההמתנה נתחיל בהכנת הבצק- נכניס את כל המצרכים+ 150 גרם מהפוליש שהכנו למיקסר עם וו לישה ונתחיל ללוש לבצק בערך 10 דקות.

  • 3)

    נשמן את הקערה ונכסה במגבת או ניילון נצמד לשעה להתפחה.

  • 4)

    בינתיים נכין את מרינדת הפרנהנערבב את המצרכים בקערה.

  • 5)

    לאחר שעה נחלק את הבצק לשלושה חלקים של בערך 300-320 גרם כל חתיכה.

  • 6)

    נפזר מעט סולת על השיש, נכדרר כל חתיכת בצק לכדור וניתן להם לנוח למשך 20 דקות מכוסים במגבת.

  • 7)

    נקח קערה ונמלא בה מים חמימים, נכניס כל כדור למשך 15-20 שניות.

  • 8)

    נקמח את השיש שוב בסולת ותחיל לפתוח כל כדור בצק עם כפות האצבעות.

  • 9)

    נמרח מעל הפרנה את תערובת הרוטב שלנו ונשטח את השמן עם הידיים על הבצק תוך יצירת גומות בבצק, אפשר להשתמש גם במצקת כדי לקבל את הצורה של הגלים שיש בפרנה המקורית. וניתן לו שוב לנוח למשך 30 דקות.

  • 10)

    בזמן הזה, נחמם את התנור ל-200 מעלות טורבו.

    מומלץ להשתמש באבן שמוט לתנור אם יש לכם, אבל אם אין לכם פשוט תשימו את הפרנה על תבנית לתנור רגילה.

  • 11)

    נאפה למשך 15-25 דקות עד שהפרנה מוכנה, מקבלת צבע יפה ומתנפחת.

     

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא