פרנה הוא אחד הלחמים המועדפים עליי, עם המרקם הרך מבפנים והקריספיות הנהדרת מבחוץ. בשונה מפוקצ'ה, הבצק של הפרנה יותר עדין ועשיר בטעמים, במיוחד כשהוא נפתח לאפייה. אני אוהבת להכין את הפרנות האלו בכל פעם שאבא פותח את המעשנה וקורא לכולם – זה נהיה כבר מסורת משפחתית! ומה שמיוחד באמת בפרנה הזה הוא שכל פעם הוא יוצא מדהים. כן, זה אולי מתכון שלוקח קצת יותר זמן (בכל זאת, צריך פוליש), אבל כשמתנסים פעם אחת – מבינים שההשקעה משתלמת.
מה זה פוליש ולמה הוא חשוב?
פוליש הוא חלק מהסוד של הפרנה שלי, והוא גם מה שנותן ללחם את הטעם הייחודי והמרקם שלא תמצאו בכל לחם רגיל. בפוליש מדובר בבצק מקדים שמכינים מראש, תערובת פשוטה של מים, קמח ושמרים, שמניחים לה לתפוח ולהתפתח לפני שמשלבים אותה בלחם עצמו.
הפוליש למעשה הוא השלב שבו נבנות כל הטעמים המורכבים – זהו תהליך של התססה ארוכה שאורך כ-12-16 שעות. התוצאה היא לחם עם טעם עשיר במיוחד, ארומה נהדרת, ובועות אוויר יפהפיות שמוסיפות למרקם המושלם. אל תתנו לשם המפחיד להרתיע אתכם – הפוליש הוא באמת פשוט להכנה, והסבלנות היא זו שמתגמלת אותנו בלחם מדהים.
פוליש – שלב הכנת הפוליש לפרנה
למי שלא מכיר, פוליש הוא בצק שמכיל הרבה לחות – וזה מה שנותן לפרנה את בועות האוויר המרהיבות והקריספיות מבחוץ. כדי להכין את הפוליש, אתם תערבבו יחד מים, קמח ושמרים, ותשאירו את התערובת לתסיסה. זה אולי לוקח קצת זמן, אבל במהלך ההתפחה נבנים כל הטעמים שהופכים את הפרנה הזו לכל כך מיוחדת.
הכנת פרנה עם פוליש – כל השלבים
אחרי שהפוליש שלנו התייצב, הגיע הזמן לעבור להכנת הפרנה עצמה. תהליך הכנת הפרנה קצת יותר ארוך מהכנת לחם רגיל, אבל זה בדיוק מה שהופך אותה למיוחדת. נתחיל בלערבב את הפוליש עם יתר המרכיבים, ניתן לבצק לנוח ולהתפתח, וניצור ממנו לחמים קטנים ומרשימים שיכנסו לתנור.
אל דאגה – גם אם זה נשמע מסובך, זה בהחלט שווה את המאמץ. אחרי שתראו את הפרנה הראשונה שלכם יוצאת מהתנור, אתם תבינו את הקסם.
אז קדימה, בואו נתחיל להכין את המתכון לפרנה שלי!