לי ולעוגיות טחינה יש יחסי אהבה-שנאה. מצד אחד, אני לא חובבת טחינה בכלל (חוץ מהטחינה שמקשטת את מנת הפלאפל שלי), אבל מצד שני – בכל פעם שאני מכינה את עוגיות הטחינה האלה, אני לא מצליחה להתאפק! הן פשוט מעלפות בטעם שלהן, רכות ומתפוררות בפה. מה שמעניין הוא שאורחים שתמיד מגיעים אלינו טורפים את העוגיות ומיד מבקשים את המתכון, למרות שאני עצמי לא תמיד מצליחה לאכול מהן.
ואם אתם מחפשים עוגיות פרווה מושלמות – אתם במקום הנכון! אני חייבת להודות שהגרסה הפרווה של העוגיות האלה, שמבוססת על מרגרינה במקום חמאה, אפילו יוצאת יותר טעימה בעיניי. אז אל תחששו להכין את המתכון הזה כעוגיות פרווה – הן עדיין ישמרו על הטעם המדהים שלהן.
למה כדאי להכין עוגיות טחינה?
עוגיות טחינה הן בחירה נהדרת לנשנוש קליל, בין אם לצד כוס תה חם או כקינוח אחרי ארוחה גדולה. הן עוגיות פריכות, עם טעם עדין של טחינה שהופך אותן למיוחדות וטעימות. יתרון נוסף הוא שהן פרווה, כך שאפשר להגיש אותן גם בסוף ארוחה בשרית, והן מתאימות לכל מי שמחפש קינוח ללא מרכיבים חלביים.
המתכון הזה כל כך פשוט ומהיר, כך שתוך 10 דקות של עבודה בלבד, העוגיות שלכם כבר יהיו בתנור, ובזמן קצר אחר כך אתם כבר תזכו לנשנש עוגיות חמימות וריחניות.
איך לאחסן את העוגיות בצורה נכונה?
עוגיות הטחינה נשמרות היטב בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך 5-7 ימים. אם הכנתם כמות גדולה יותר, אפשר בהחלט להקפיא את העוגיות המוכנות, ולהוציאן כשמתחשק לכם נשנוש מתוק. פשוט הניחו את העוגיות בקופסה אטומה במקפיא, והוציאו אותן להפשרה בטמפרטורת החדר כשאתם מוכנים להתפנק.
טיפים להצלחה
חשוב לא לעבוד יתר על המידה עם הבצק – ככל שתעבדו איתו יותר, הוא עלול לאבד מהמרקם העדין. בנוסף, שימו לב לא לאפות את העוגיות יתר על המידה – כשהן מתחילות להזהיב בקצוות, הן מוכנות.
אז קדימה, בואו נכין יחד עוגיות טחינה פריכות ומדהימות – כאלה שבטוח יתחסלו בשנייה ויהפכו לכוכבות הקבועות שלכם בכל אירוח!