אין כמו עוגת תפוזים קלה וטעימה שתמיד מצליחה לרענן ולהשאיר טעם מתוק בפה. עוגת תפוזים זו אחת העוגות שאני הכי אוהבת להכין, היא פשוטה, קלילה, ולא דורשת יותר מדי מרכיבים – רק 5 מרכיבים ויש לכם עוגה נפלאה תוך זמן קצר. בין אם זה בסוף ארוחה חלבית או בשרית, העוגה הזו תמיד משתלבת נהדר, ואפשר להגיש אותה לצד כל שתייה חמה או קרה.
המתכון הזה נמצא אצלי בספר המתכונים הפרטי כבר שנים, וכל פעם שבא לי להכין משהו קליל ומתקתק – זו הבחירה הראשונה שלי. ואם יש אורחים שמגיעים בהתראה קצרה, עוגת התפוזים הזו היא הפתרון המושלם – מהירה, טעימה, ומתקבלת תמיד עם המון מחמאות. בקיצור, זו עוגה שפשוט אי אפשר לטעות איתה.
למה כדאי להכין את העוגה הזו?
מעבר לזה שהעוגה קלה להכנה ודורשת רק 5 מרכיבים בסיסיים, היא פשוט עוגה מנצחת שתמיד מצליחה. התוצאה היא עוגה רכה, אוורירית ומלאה בטעם תפוזי רענן שמתאים לכל מצב רוח ולכל זמן ביום. בין אם זה לאירוח, או סתם כשרוצים להתפנק בעוגה מתוקה בבית, עוגת התפוזים הזו היא בדיוק מה שצריך.
אז קדימה, תבדקו שיש לכם את כל המצרכים בהישג יד – ובואו נכין יחד את עוגת התפוזים הכי קלה ומוצלחת שיש 😊
350 גרם קמח תופח, (1/2 2כוסות) או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה
240 מ"ל שמן, (כוס)
300 מ"ל מיץ תפוזים, (1 ו-1/4 כוסות)
אופן ההכנה
1)
ראשית, נחמם תנור ל- 170 מעלות, חום עליון תחתון
2)
בקערת המיקסר, נקציף את הביצים והסוכר במשך 7 דקות על מהירות גבוהה, אנחנו רוצים שתצא לנו תערובת תפוחה ובהירה מאוד, זה מה שיבטיח עוגה אוורירית ורכה.
3)
לאחר 7 דקות, ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף את הקמח התופח (המנופה), מיץ התפוזים והשמן בהדרגה, תוך כדי שהמיקסר פועל עד שנקבל תערובת חלקה ללא גושים בכלל.
4)
נעביר ל-2 תבניות משומנת קלות ונכניס לתנור למשך 45 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
איך לשדרג את העוגה?
הסוד של העוגה הזו, והסיבה שהיא כל כך אוורירית, הוא בהקצפה ממושכת של הביצים עם הסוכר. אל תדלגו על השלב הזה ואל תנסו לקצר אותו – ההקצפה היא זו שנותנת לעוגה את המרקם הרך והאוורירי שלה. רוצים לשדרג את העוגה עוד יותר? אפשר להוסיף קצת גרידת תפוז לתערובת כדי לחזק את טעם התפוז. ואם אתם אוהבים תוספת קטנה של מתוק-חמצמץ, ניתן להוסיף זיגוג קל של מיץ תפוזים וסוכר מעל העוגה כשהיא יוצאת מהתנור – זה רק ישדרג את המנה ויוסיף לה שכבת טעם נוספת.