מתכון לדג סלמון בתנור ברוטב מתוק – רק 5 דקות הכנה

אוכל ביתי בקלות
סלמון בתנור ברוטב מתוק

זמן הכנה: 7 דקות

זמן בישול:

כמות מנות:

כבר סיפרתי לכם כאן שסלמון הוא אחד הדגים האהובים עליי, עצם זה שממש קל להכין אותו והוא בשרני הופך אותו לארוחת צהריים אולטימטיבית עם מנת ירקות ליד.

הפעם אני רוצה לחלוק איתכם מתכון כל כך פשוט שמרוב שהוא כזה, אני קצת מתביישת לפרסם אותו, אבל מרגיש לי שזה על גבול החוצפה שלא תכינו אותו גם.

שימו ❤️ אם יש לכם זמן, מומלץ להשרות את הדג ברוטב שעתיים במקרר לפני שמכינים לתנור, אך גם אם אין זמן ייצא טעים.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 7 דקות

מצרכים

  • 4 חתיכות דג סלמון טריות, לפי כמות הסועדים
  • 5 כפות חומץ, לניקוי הדג
  • 2 כפיות מלח, לניקוי הדג
  • 12 כפות רוטב טריאקי
  • עירית קצוצה
  • כף שומשום

אופן הכנה

ניקוי הדג

  • 1)

    ראשית, נניח את נתחי הסלמון בקערה עמוקה עם מים שמכסים את כל הדגים, נוסיף לקערה את החומץ והמלח, ניתן לנקות גם עם לימון.

  • 2)

    נמתין כרבע שעה ונשטוף את הדג היטב, נניח את נתחי הסלמון בתבנית המתאימה לתנור.

הכנת הדג

  • 1)

    נחמם תנור ל180 מעלות.

  • 2)

    נמרח על הסלמון טריאקי, כשהיחס הוא 3 כפות טריאקי לחתיכת סלמון.

  • 3)

    נניח את הסלמון בתבנית (אין צורך לשים שמן, הדג מאוד שומני והוא מוציא את השמן שלו) ונכסה בנייר כסף

  • 4)

    נכניס לתנור למשך 15 דקות כשהסלמון מכוסה

  • 5)

    בתום 15 דקות, נוריד בעדינות את הנייר כסף ונשאיר את הדג לעוד שלוש דקות בתנור, ללא כיסוי.

  • 6)

    מומלץ לפזר עירית קצוצה (או פטרוזיליה) ושומשום מעל הדג, אך לא חובה.

רעיונות לשדרוג המתכון

רעיונות לשדרוג המתכון

אם יש לכם זמן, אל תוותרו על להשרות את הדג ברוטב לפני שאתם מכניסים לתנור

מומלץ להגיש לצד אורז לבן או מנת ירק טעימה (טרי או מבושל – 2 הסוגים מתאימים מאוד)

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא