עוגיות שקדים מרוקאיות – עוגיות סהרונים מרוקאיות שנמסות בפה

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 13 דקות

כמות מנות: 50 עוגיות

תשמעו לי – יש עוגיות, ויש עוגיות. וכשזה מגיע לעוגיות שקדים מרוקאיות, הן לגמרי שייכות לקטגוריה של ה-עוגיות! מדובר בעוגיות שמימיות שנמסות בפה ברגע שנוגסים בהן, והן כל כך ממכרות שאין סיכוי שתוכלו להפסיק אחרי עוגייה אחת. היום אני שמחה לשתף אתכם במתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות בצורת סהרונים – מתכון שמגיע מדודה שלי אתי, שהיא אחת האופות הטובות ביותר שאני מכירה.

הסהרונים האלו פשוט מושלמים – הם רכים, עדינים ומלאים בטעם שקדים שמעניק להם ניחוח וטעם ייחודיים. המתכון פשוט יחסית להכנה, וכל מי שיטעם אותם לא יוכל להאמין כמה קל היה להכין אותן. אז בלי הרבה דיבורים, בואו נכין יחד עוגיות שקדים מרוקאיות אמיתיות, ואתם תראו – הן יהפכו להיות העוגיות הפייבוריטיות שלכם!

מה עושה את העוגיות האלו כל כך מיוחדות?

העוגיות האלו מיוחדות בזכות המרקם שלהן – הן קלילות, נמסות בפה, והטעם שלהן הוא שילוב מושלם של שקדים מתוקים ועדינים. השילוב הזה מעניק להן טעם מיוחד ושונה מעוגיות רגילות. צורת הסהרונים מוסיפה להן מראה חגיגי ומיוחד, כזה שמתאים לכל אירוע, אבל הן כל כך קלות להכנה שגם ביום רגיל הן יכולות לשמש כפינוק נהדר.

איך לשדרג את עוגיות הסהרונים?

אם בא לכם להוסיף לעוגיות שלכם טוויסט מעניין, אפשר להוסיף מעט תמצית וניל או מי ורדים לתערובת, מה שיעניק להן טעם מיוחד ומרענן. כמו כן, ניתן לפזר מעט אגוזים קצוצים מעל לפני האפייה, להוסיף שכבת קראנץ' וטעם נוסף.

אז קדימה, הכינו את החומרים והתחילו במלאכה – עוגיות הסהרונים המרוקאיות האלו הולכות להפוך ללהיט בבית שלכם!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 13 דקות
  • סך הכל זמן: 28 דקות
  • כמות מנות: 50 עוגיות

מצרכים

  • 1 וחצי כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 4 כפיות קורנפלור
  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 2 כפות חלב
  • כפית תמצית וניל
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נחמם תנור ל-165 מעלות, חום עליון תחתון.

  • 2)

    בקערת המיקסר, נערבב באמצעות וו לישה את החמאה, אבקת הסוכר, המלח, הווניל והחלב עד לקבלת תערובת מוקצפת

  • 3)

    נוסיף את השקדים, הקורנפלור, אבקת האפייה והקמח ונערבב רק עד לקבלת בצק אחיד

  • 4)

    נחלק את הבצק לכדורים קטנים וכל כדור נהפוך לגליל, את הגלילים שייצרנו נכופף מעט לצורת חצי סהר.

  • 5)

    נניח את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונכניס לתנור ל13 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות לקבל צבע זהוב

  • 6)

    נפדר באבקת סוכר ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא