מתכון לעוגת וניל גבוהה

אוכל ביתי בקלות
עוגת טורט וניל

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 45 דקות

כמות מנות:

היום נכין יחד עוגת וניל גבוהה וטעימה, כזו שתמיד מצליחה. המתכון הזה מלווה אותי כבר שנים רבות, ותמיד יוצא נפלא. התוצאה שמתקבלת היא עוגת וניל גבוהה ומרשימה, שאפשר לצפות בקלות, לקשט עם פירות העונה, או פשוט להשאיר אותה כמו שהיא – יפה, פשוטה וטעימה.

למה דווקא העוגה הזו?

מה שאני הכי אוהבת בעוגה הזו זה הפשטות והגמישות שלה. אפשר להכין אותה בתבנית אנודייז עם חור באמצע כדי להוסיף יופי להגשה, אבל גם בתבנית רגילה היא יוצאת גבוהה, אוורירית ומרשימה.

העוגה הזו היא פרווה, כך שהיא מושלמת כעוגה לשבת, לשלוח את הילדים לגן או להגיש כקינוח אחרי ארוחה עם חברים.

איך לשמור על העוגה?

כדאי לשמור את העוגה בקירור, בתוך קופסה אטומה, והיא תחזיק למשך 3-4 ימים (אבל בינינו, היא כנראה תיגמר הרבה לפני זה!).

סיכום: עוגת וניל גבוהה ומושלמת לכל אירוע

העוגה הזו היא הבחירה המושלמת לכל אירוע, בין אם אתם מחפשים קינוח פשוט וטעים לשבת או מתכננים להכין עוגה מרשימה לאורחים. היא תמיד מצליחה, קלה להכנה, ויכולה לשמש בסיס לקישוטים ושדרוגים.

אז קדימה, גשו למטבח ותתחילו להכין את עוגת הווניל המדהימה הזו 😊.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה

מתכון לעוגת טורט וניל קל להכנה וטעים מאוד

מצרכים

  • 1 יחידה (שקית) סוכר וניל
  • 1 יחידה (שקית) אבקת אפייה
  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר לבן (200 ג')
  • 80 מ"ל שמן קנולה
  • 180 גרם קמח לבן
  • 2 כפות מים פושרים
  • 2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בחימום התנור ל- 160 מעלות.

  • 2)

    נקח קערה ונשפוך אליה את החלבונים בלבד. לאחר מכן נתחיל לערבב בעזרת מיקסר ידני / מכונה יחד עם חצי כוס סוכר לבן עד לקבלת קצף יציב.

  • 3)

    נקח קערה נוספת ונשפוך אליה את כל שאר המרכיבים חוץ מקמח ואבקת אפייה ונערבב היטב עם מטרפה ידנית לקבלת תערובת אחידה.

  • 4)

    לאחר מכן נקח את הקערה הראשונה עם החלבונים ונערבב בניהם בתנועת קיפול עדין עד להטמעה יחד.

  • 5)

    לאחר ההטמעה נקח את הקמח ואבקת האפייה, ננפה יחד לתוך הקערה ושוב נקפל עד להטמעה- עד שנקבל בלילה אחידה ללא גושים.

  • 6)

    נקח תבנית עגולה- אנחנו ממליצים על קוטר 20/22/24, נניח בה נייר אפייה ונשפוך את הבלילה.

  • 7)

    נכניס לתנור ונאפה למשך כ- 45 דקות עד שהעוגה תהיה מוכנה. כדי לבדוק אם היא מוכנה תכניסו קיסם למרכז העוגה, אם הוא ייצא נקי אז היא מוכנה!

    וזהו! יש לכם עוגת טורט וניל מושלמת 🙂

רעיונות לשדרוג

  • ציפוי שוקולד לבן: הכינו ציפוי שוקולד לבן והזליפו מעל לעוגה למראה חגיגי.
  • קצפת ופירות העונה: הוסיפו שכבת קצפת מעל וקשטו בפירות טריים כמו תותים, מנגו או פטל – זה יעניק לעוגה טוויסט מרענן.
  • אבקת סוכר: אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מעל העוגה כשהיא מוכנה, למראה קלאסי ונקי.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא