אני ועוגות תפוזים זה לגמרי סיפור אהבה. בכל פעם שמתחשק לי משהו מתוק ואין לי הרבה זמן להשקיע, אני פונה ישר למתכון הזה. הוא קל, מהיר והתוצאה תמיד מושלמת. העוגה הזו מחוסלת תוך דקות מרגע שהיא יוצאת מהתנור, ואין ספק שמדובר באחת מהעוגות שאני הכי מכינה בבית. האמת היא שאני אפילו לא זוכרת מאיפה הגיע המתכון הזה, הוא כל כך שגור אצלי בראש מרוב שהכנתי אותה שוב ושוב במשך השנים. מה שבטוח – זה המתכון הכי בטוח שלי לעוגת תפוזים פרווה אוורירית.
שימו לב, הסוד האמיתי לעוגה אוורירית ומושלמת טמון בהקצפה ממושכת של הביצים עם הסוכר. אל תדלגו על השלב הזה ואל תנסו לקצר אותו, כי הוא נותן לעוגה את הגובה והמרקם הרך שכולם אוהבים. פשוט תתנו למיקסר לעשות את העבודה בזמן שאתם מתארגנים על שאר המרכיבים.
עוגות תפוזים גבוהה פרווה
העוגה הזו פרווה, וזה מה שהופך אותה למתאימה לכל ארוחה, בין אם היא בשרית או חלבית. השימוש בשמן במקום בחמאה ובשמנת הופך אותה גם לקלילה יותר, וגם מושלמת לשומרי הכשרות. כמובן שאם רוצים לגרום לעוגה להיות אפילו יותר מעניינת, אפשר להוסיף קצת גרידת תפוז לתערובת, שתוסיף עוד טעם רענן ומיוחד.
למה כדאי להכין את המתכון הזה?
מעבר לזה שהעוגה הזו היא מתכון פשוט וקל, היא יוצאת גבוהה, רכה ומושלמת בכל פעם מחדש. היא מתאימה לכל אירוע או ארוחה, ואין צורך להפריד ביצים או להשקיע יותר מדי זמן. תוך כמה דקות של עבודה היא כבר בתנור, ואתם יכולים ליהנות מהניחוח המדהים שמתפשט בבית. העוגה הזו היא לא רק טעימה אלא גם קלה לעיכול ומתאימה לכל המשפחה.
אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו נכין יחד עוגת תפוזים פרווה אוורירית שתמיד מצליחה! 😊
525 גרם קמח תופח, (3 ו-3/4 כוסות) או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה
360 מ"ל שמן, (כוס וחצי)
450 מ"ל מיץ תפוזים, (1 ו-3/4 כוסות)
אופן ההכנה
1)
ראשית, נחמם תנור ל- 170 מעלות, חום עליון תחתון
2)
בקערת המיקסר, נקציף את הביצים והסוכר במשך 7 דקות על מהירות גבוהה, אנחנו רוצים שתצא לנו תערובת תפוחה ובהירה מאוד, זה מה שיבטיח עוגה אוורירית ורכה.
3)
לאחר 7 דקות, ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף את הקמח התופח (המנופה), מיץ התפוזים והשמן בהדרגה, תוך כדי שהמיקסר פועל עד שנקבל תערובת חלקה ללא גושים בכלל.
4)
נעביר את התערובת לתבנית משומנת ונכניס לתנור למשך שעה, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
5)
לאחר שאתם מוציאים את העוגה מהתנור, אם אתם משתמשים בתבנית אנג'ל תהפכו אותה עם קרש חיתוך או צלחת עד שהיא תתקרר, אם אתם משתמשים בתבנית אחרת, פשוט תניחו אותה להתקרר לפני שאתם מחלצים את העוגה מהתבנית
6)
לאחר שחילצתם את העוגה מהתבנית, פזרו אבקת סוכר מלמעלה לקישוט
איך לשדרג את המתכון?
רוצים לקחת את עוגת התפוזים הזו לשלב הבא? אפשר להוסיף ציפוי קל של אבקת סוכר ברגע שהעוגה מתקררת, או אפילו להכין זיגוג מתוק על בסיס מיץ תפוזים וסוכר כדי לשפוך מעל. אפשרות נוספת היא לפזר מעל קוביות קטנות של קליפות תפוז מסוכרות, שייתנו קראנץ' וטעם מעניין בכל ביס. ואם בא לכם טוויסט שוקולדי, אפשר גם לשלב מעט שוקולד צ'יפס לתוך הבלילה – זה ישדרג את העוגה ויוסיף לה מתיקות מפתיעה.