פאי רועים קלאסי הוא מנה מנחמת, עשירה בטעמים, ומשביעה במיוחד. מדובר במנה שעשויה משכבה עשירה של בשר טחון נימוח ושכבת פירה חלקה וקרמית, עם קרמול קריספי קל למעלה – בדיוק כמו שצריך. זו מנה שאני אישית יכולה לאכול כל יום, והיא מתאימה לכל סיטואציה – מארוחת צהריים באמצע השבוע ועד לארוחות חג מפוארות.
מה שעושה את פאי הרועים לכל כך מיוחד הוא הנראות המרשימה שלו, שמוסיפה אלמנט של "וואו" לכל ארוחה. רוב האנשים לא אוכלים פאי רועים על בסיס יומיומי, ולכן, כשמגישים אותו לאורחים, הוא יוצר רושם עמוק. בנוסף, המתכון הזה פשוט מאוד להכנה, והוא יאפשר לכם להפתיע את המשפחה או האורחים שלכם במנה שלא מצריכה שעות במטבח.
מתכון פאי רועים
למה להכין פאי רועים?
פאי רועים הוא אחד מאותם מאכלים שמתאימים לכל אירוע. זו מנה שיכולה לשמש כארוחה עיקרית באירוע חגיגי, אבל גם פשוטה ומהירה מספיק כדי להכין אותה לארוחת צהריים באמצע השבוע. מדובר במתכון שמספק שילוב מושלם של בשר טחון רך וטעים עם שכבת פירה חמאתית שכולם אוהבים. מה שהכי כיף במתכון הזה הוא שהוא מאפשר לכם לשחק עם המרכיבים ולהתאים אותו לטעמים שלכם ולמה שיש בבית.
המתכון הזה כל כך פשוט להכנה שעם כמה דקות עבודה תוכלו להכניס את הפאי לתנור, ובתוך כשעה תהיה לכם ארוחה מפנקת ומרשימה על השולחן.
איך לשמור את פאי הרועים?
אם נשארו לכם שאריות (ולפעמים זה אפילו יותר טעים למחרת!), תוכלו לשמור את הפאי במקרר בקופסה אטומה עד שלושה ימים. כשרוצים לחמם מחדש, אפשר לעשות זאת בתנור על חום נמוך כדי לשמור על הקריספיות של שכבת הפירה. אפשר גם להקפיא את הפאי לפני האפייה, וכך להוציא אותו ולהכין ברגע שאתם צריכים ארוחה מהירה ומרשימה.
אז קדימה, בואו נכין יחד פאי רועים קלאסי וטעים – מתכון קליל, עשיר בטעמים וקל להכנה שכולם יאהבו! 😋
1/2 קילו בשר טחון (עדיפות לצוואר / צלעות/ אנטריקוט)
4 כפות שמן
כפית מלח
12 כפית סוכר
1/2 כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית בהרט
1/2 כף גריל עוף
1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה
1)
נתחיל בהכנת תפוחי האדמה, נקלף, נחתוך לקוביות ונבשל בסיר עם מים חמים עד לריכוך.
2)
נחמם את התנור ל-180 מעלות.
3)
בינתיים נכין את הבשר, נשטוף ונקצוץ את הבצל, נטגן אותו במחבת רחבה (4 כפות שמן).
4)
כשהבצל משחים נוסיף את הבשר ונפורר אותו עם כף עץ, כשהבשר משחים נוסיף את התבלינים- כפית פפריקה, חצי כף גריל עוף, חצי כפית כורכום, חצי כפית סוכר, שליש כפית פלפל שחור, חצי כפית בהרט ונערבב היטב.
5)
נוסיף את רוטב העגבניות, מערבבים ומכסים במכסה לבישול על אש קטנה של 25 דקות.
6)
נסנן את תפוחי האדמה מהמים ונתחיל לטחון לפירה, נוסיף 3 כפות שמן, שליש כפית פלפל שחור
וכפית מלח ונערבב היטב.
7)
נקח תבנית אפיה ונתחיל לסדר את פאי הרועים שלנו, נשפוך את כל הבשר לתבנית ומעליו את הפירה בצורה אחידה. כאן תוכלו לצייר כל מה שתרצו על תפוחי האדמה, אני עשיתי פסים.
8)
נבריש את החלק העליון של הפשטידה במעט שמן ונאפה את הפאי למשך 40-50 דקות להשחמה אחידה ויפה. נוציא מהתנור, נמתין מעט שיתקרר ונגיש.
איך לשדרג את פאי הרועים?
פאי רועים קלאסי הוא טעים ומנחם כמו שהוא, אבל יש כמה דרכים לשדרג אותו ולהוסיף עוד טעמים למנה. אפשר לשלב ירקות נוספים בתוך שכבת הבשר – כמו פטריות קצוצות, אפונה או תירס, מה שנותן עוד מרקם וצבע למנה. אם אתם אוהבים טעמים יותר עשירים, נסו להוסיף קצת יין אדום לרוטב הבשר – זה יעמיק את הטעם ויוסיף עוד שכבה של מורכבות למנה.
האתר משתמש בעוגיות לשיפור חוויית הגלישה ולהתאמת תוכן. לחיצה על "אישור" מהווה הסכמה לכך.
הכרחי
Always active
האחסון הטכני או הגישה נחוצים בהחלט למטרה לגיטימית של מתן אפשרות לשימוש בשירות ספציפי המבוקש במפורש על ידי המנוי או המשתמש, או למטרה היחידה של ביצוע העברת תקשורת דרך רשת תקשורת אלקטרונית.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
נתונים
האחסון הטכני או הגישה המשמשים אך ורק למטרות סטטיסטיות.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
שיווק
האחסון הטכני או הגישה נדרשים ליצירת פרופילי משתמשים לשליחת פרסום, או למעקב אחר המשתמש באתר אינטרנט או במספר אתרים למטרות שיווק דומות.