כמרוקאית גאה, סלט גזר מגורד חי הוא סלט חובה בארוחת השבת שלי! מדובר בסלט סופר קל להכנה, כזה שתמיד מצליח להוסיף צבע ורעננות לשולחן. הטעם הטרי של הגזר עם עשבי התיבול יוצר סלט נהדר שמתאים לא רק לשבתות, אלא גם לנשנושים קלילים לאורך השבוע.
מה שאני אוהבת בסלט הזה הוא כמה שהוא פשוט וקל, אבל עדיין מצליח לרענן כל ארוחה. הגזר המגורד נותן קראנצ' נהדר, ועם תיבול נכון הוא פשוט משדרג את כל הארוחה.
איך לשמור על הסלט טרי לאורך זמן?
אחד היתרונות הגדולים של סלט הגזר הזה הוא שהוא נשמר מצוין במקרר לאורך זמן. ניתן להכין אותו מראש והוא נשאר פריך וטעים למשך לפחות חמישה ימים, כך שתוכלו ליהנות ממנו גם אחרי השבת. כדי לשמור על הטריות, אחסנו את הסלט בקופסה אטומה במקרר, ורצוי להוסיף את עשבי התיבול ברגע האחרון לפני ההגשה, כך שהם יישארו רעננים.
למה להכין סלט גזר חי?
מעבר לטעם הרענן והמתוק-חריף, סלט גזר חי הוא מנה סופר בריאה שמלאה בוויטמינים וסיבים תזונתיים. הוא מושלם כתוספת קלילה לכל ארוחה, ולא דורש הרבה מרכיבים או זמן הכנה. אתם יכולים להכין אותו גם כהכנה מראש לארוחות עתידיות, או פשוט כחטיף בריא במקרר. הגזר המגורד יחד עם עשבי התיבול ותיבול פשוט יוצרים סלט מרענן שכיף להכין ושכולם אוהבים.
אז קדימה, בואו נכין יחד סלט גזר חי עם עשבי תיבול – הכי טעים, הכי קל והכי פריך שיש! 😊
רבע כוס אגוזי פקאן, ניתן להחליף גם באגוזי מלך, דלעת או שקדים
לרוטב:
מיץ לימון, מחצי לימון
2 כפות שמן זית
דבש כף דבש
אופן ההכנה
1)
ראשית, נקלף את הגזרים שלנו ונגרד אותם בפומפייה, באמצעות החורים הגדולים.
2)
נערבב את הגזר המגורד יחד עם הפטרוזיליה והכוסברה.
אם אתם רוצים סלט חריף, תוכלו להוסיף רבע פלפל חריף קצוץ גז.
3)
נכין את הרוטב: נשים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת אטומה ונערבב היטב. (ניתן כמובן לערבב בקערה באמצעות מזלג)
4)
נפזר את הרוטב על הגזר המגורד ונערבב היטב, עד שכל הרוטב מוטמע בסלט שלנו
5)
לבסוף, נפזר את האגוזים שבחרנו, ונערבב שנית
6)
מומלץ לתת לסלט לנוח כ-10 דקות לפחות לפני שאוכלים על מנת שכל הטעמים ייספגו.
איך לשדרג את סלט הגזר?
למרות שהמתכון הבסיסי של סלט גזר חי הוא נהדר בפני עצמו, יש כמה דרכים קלות לשדרג אותו ולהוסיף לו טוויסט אישי. אם אתם אוהבים טעמים מתוקים-חריפים, תוכלו להוסיף חופן חמוציות שמאזנות את החריפות. לחובבי החריף, ניתן להוסיף פלפל חריף קצוץ דק או פשוט לפזר מעל מעט תבלין צ'ילי מגורד, למי שמחפש קיצור דרך. אם אתם רוצים להוסיף עוד שכבת טעם, תוכלו לשדרג עם חומץ בלסמי או מעט גרעיני חמנייה קלויים.