ספגטי טוניסאי חריף – מקרונה בסלסה

אוכל ביתי בקלות
מקרונה בסלסה- ספגטי טוניסאי חריף

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול:

כמות מנות:

כטוניסאית, אחד המתכונים האהובים עליי הוא מקרונה בסלסה. מדובר בפסטה ברוטב עגבניות פיקנטי שמתחמם בדיוק במידה הנכונה. ברוב המקרים, אני משתמשת בספגטי, אבל כל סוג של פסטה יכול להתאים כאן, תלוי בטעמכם ובמה שיש לכם בארון. המנה הזו היא פשוט תענוג – יש בה טעמים עמוקים ומלאי חיים, שמרגישים כמו חיבוק טוניסאי חם.

המקרונה בסלסה יכולה להיות תוספת לצד ארוחת צהריים או ערב, או להיות ארוחה בפני עצמה. למעשה, לא משנה איך או מתי אתם מגישים אותה – היא תמיד באה בטוב. הטעמים הפיקנטיים, שמתאזנים עם המתקתקות הטבעית של העגבניות, יוצרים רוטב עשיר שעוטף כל ספגטי בצורה מושלמת. ואם אתם אוהבים חריפות, תמיד אפשר להוסיף קצת פלפל חריף ולשדרג את המנה לעוד רמה של טעמים.

למה אני אוהבת להכין מקרונה בסלסה?

אני אוהבת לאכול מקרונה בסלסה במיוחד בימי שבת בערב, כשאין כוח להכין משהו מסובך מדי. אחרי יום של מנוחה ושלווה, זו המנה המושלמת להכין בלי להסתבך, אבל עם טעמים שמשאירים חותם. הכל מתחיל ברוטב עגבניות עשיר שמתבשל על אש נמוכה, מתובל בנדיבות עם שום, פפריקה ופלפל חריף לפי הטעם. וכשהרוטב הזה מתאחד עם הספגטי – זה פשוט קסם בכל ביס.

המקרונה בסלסה היא גם המלווה המושלמת לשניצל פריך וטעים. השילוב של הפסטה העסיסית עם הקריספיות של השניצל יוצר ארוחה מאוזנת וטעימה, שמתאימה לכל המשפחה. וכמובן, אם יש לכם אורחים טוניסאים, אין ספק שהם יעריכו את המנה הזו ויחייכו בנוסטלגיה.

טיפים להכנת מקרונה בסלסה מושלמת

רוצים להוציא את המיטב מהמקרונה בסלסה שלכם? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להוסיף עוד עומק ועשירות למנה הזו:

  • הסוד לרוטב מושלם: כדי לקבל רוטב עגבניות פיקנטי עם עומק טעמים, כדאי להשתמש בעגבניות טריות ובשמן זית איכותי. אם יש לכם זמן, טגנו את השום והפפריקה בשמן לפני שאתם מוסיפים את העגבניות. זה ייתן לרוטב טעם מעושן ועשיר יותר.
  • שלבו סוגי פלפלים: רוצים לתת למנה טוויסט נוסף? הוסיפו לרוטב פלפלים מתוקים לצד הפלפלים החריפים. זה ייצור שילוב מרתק של מתיקות וחריפות שיתאזנו נהדר יחד.
  • בישול הפסטה ברוטב: לאחר שהרוטב שלכם מוכן והפסטה מבושלת כמעט עד הסוף, נסו להוסיף את הפסטה ישירות לתוך הסיר עם הרוטב ולבשל עוד כמה דקות. הפסטה תספוג את כל הטעמים של הרוטב ותקבל מרקם עסיסי ומושלם.

איך לשדרג את המקרונה בסלסה?

המקרונה בסלסה היא כבר מנה נהדרת, אבל אם אתם רוצים לגוון ולהוסיף לה טעמים נוספים, הנה כמה רעיונות לשדרוג:

  • תוספת של עשבי תיבול טריים: הוסיפו פטרוזיליה קצוצה דק מעל המנה לפני ההגשה. זה ייתן רעננות ומעט ירק שמשתלב נהדר עם הטעמים החריפים.
  • פירורי גבינת פרמזן: למרות שהמנה היא טוניסאית במקורה, אין שום סיבה לא להוסיף מעליה קצת גבינת פרמזן מגורדת שתעשיר את הטעם ותוסיף מגע של מליחות.
  • ביצת עין מעל: רוצים להפוך את המנה לעוד יותר מעניינת? הוסיפו ביצת עין מעל כל מנה. השילוב של החלמון הנוזלי עם הרוטב הפיקנטי יוצר חוויה קולינרית מיוחדת.

אני רוצה לנצל את ההזדמנות להודות לאתר ולקבוצת הפייסבוק הנפלאה "אוכל טוניסאי מבית אמא", ששיתפו איתנו את המתכון הזה באהבה. המנה הזו היא חלק מהזיכרונות הקולינריים של ילדותי, ואני שמחה שיש לי אפשרות לשתף אותה גם אתכם. בזכות הקבוצה המדהימה הזו, אני מרגישה שאני יכולה לשמור על הקשר עם הטעמים והמסורות של הבית.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה! המקרונה בסלסה שלכם מחכה לכם 😊.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות

מצרכים

  • 2 פלפלים ירוקים
  • 3 עגבניות בינוניות
  • חצי ראש שום
  • שליש כוס שמן
  • כוס מים
  • 150 גרם רסק עגבניות
  • חבילה פסטה ארוכה (ספגטי)
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כף מלח
  • כף פפריקה חריפה

אופן ההכנה

  • 1)

    ניקח את השום נקלף ונפרוס לרצועות

  • 2)

    נשטוף את העגבניות והפלפלים, נחתוך אותם לקוביות

  • 3)

    ניקח סיר ונבשל את הפסטה עם מים חמים ומלח עד שתהיה כמעט מוכנה

  • 4)

    בינתיים, ניקח מחבת נוסיף את השמן ונטגן את השום יחד עם הפלפלים, הפפריקה והעגבניות

  • 5)

    נוסיף את הרסק ונערבב היטב, לאחר מכן נוסיף את המים, נערבב ונבשל כ-8 דק'

  • 6)

    נסנן את הפסטה מהסיר ונוסיף אותה למחבת עם הרוטב, נערבב היטב ונבשל ל3 דקות (מי שאוהב חריף מאוד יכול להוסיף כף הריסה טוניסאית ולערבב אותה יחד).

     

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא