אם אתם מחפשים מתכון לבייגלה ירושלמי אמיתי, הגעתם למקום הנכון! המתכון שלי לבייגלה ירושלמי הוא אסלי ומגיע ישירות ממכר שעבד במאפייה ירושלמית במהלך העבודה המועדפת שלו אחרי הצבא. אני חייבת לציין שזה לא היה פשוט להשיג אותו – לקח לי חצי שנה לשכנע אותו לחלוק את המתכון הזה איתי. אבל אחרי שקיבלתי אותו, עשיתי כמה שינויים קטנים כדי להתאים אותו למטבח הביתי, כך שתוכלו להכין את הבייגלה הזה בעצמכם בבית.
המתכון הזה ייתן לכם את אותו הבייגלה הגדול, המתקתק והקריספי מבחוץ, עם מרקם רך מבפנים, ממש כמו זה שמוצאים במאפיות הירושלמיות. ואם אתם חוששים שהשינויים במרכיבים ישפיעו על התוצאה – תסירו דאגה מלבכם! גם בלי משפרי אפייה וגלוטן שמאפיות משתמשות בהם, הבייגלה הזה ייצא טעים ונאמן למקור.
איך ליצור בייגלה מושלם בבית?
הסוד לבייגלה ירושלמי מושלם הוא בידיים שלכם – הבצק חייב להיות רך וגמיש, כדי ליצור את המרקם המושלם מבפנים והפריכות מבחוץ. תשקיעו קצת בהכנת הבצק ותנו לו את הזמן לתפוח כמו שצריך – זה מה שיבטיח לכם את הבייגלה הכי טעים שיש. כשאתם מגלגלים את הבצק לצורת בייגלה, חשוב להשאיר את הבצק מספיק עבה כדי שיישאר רך מבפנים ולא יתייבש באפייה.
איך לאחסן את הבייגלה?
אם נשארו לכם בייגלה, אפשר לשמור אותם במקרר בתוך שקית ניילון אטומה או קופסה למשך יומיים-שלושה. כדי לחמם אותם מחדש, פשוט הכניסו לתנור על חום נמוך (150 מעלות) לכמה דקות, והם ייצאו פריכים כמו חדשים. רוצים להקפיא? אפשר בהחלט! רק הקפידו לעטוף כל בייגלה בנייר אפייה כדי שלא ידבקו אחד לשני במקפיא, וכשרוצים לאכול פשוט מחממים בתנור.
אז קדימה חברים, בואו נכין יחד בייגלה ירושלמי אסלי עם המתכון המנצח שלי – מתכון שאף אחד לא יאמין שהכנתם בבית! 😋