בייגלה ירושלמי אסלי

אוכל ביתי בקלות
בייגל ירושלמי מתכון

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 15 דקות

כמות מנות: 6 יחידות

אם אתם מחפשים מתכון לבייגלה ירושלמי אמיתי, הגעתם למקום הנכון! המתכון שלי לבייגלה ירושלמי הוא אסלי ומגיע ישירות ממכר שעבד במאפייה ירושלמית במהלך העבודה המועדפת שלו אחרי הצבא. אני חייבת לציין שזה לא היה פשוט להשיג אותו – לקח לי חצי שנה לשכנע אותו לחלוק את המתכון הזה איתי. אבל אחרי שקיבלתי אותו, עשיתי כמה שינויים קטנים כדי להתאים אותו למטבח הביתי, כך שתוכלו להכין את הבייגלה הזה בעצמכם בבית.

המתכון הזה ייתן לכם את אותו הבייגלה הגדול, המתקתק והקריספי מבחוץ, עם מרקם רך מבפנים, ממש כמו זה שמוצאים במאפיות הירושלמיות. ואם אתם חוששים שהשינויים במרכיבים ישפיעו על התוצאה – תסירו דאגה מלבכם! גם בלי משפרי אפייה וגלוטן שמאפיות משתמשות בהם, הבייגלה הזה ייצא טעים ונאמן למקור.

איך ליצור בייגלה מושלם בבית?

הסוד לבייגלה ירושלמי מושלם הוא בידיים שלכם – הבצק חייב להיות רך וגמיש, כדי ליצור את המרקם המושלם מבפנים והפריכות מבחוץ. תשקיעו קצת בהכנת הבצק ותנו לו את הזמן לתפוח כמו שצריך – זה מה שיבטיח לכם את הבייגלה הכי טעים שיש. כשאתם מגלגלים את הבצק לצורת בייגלה, חשוב להשאיר את הבצק מספיק עבה כדי שיישאר רך מבפנים ולא יתייבש באפייה.

איך לאחסן את הבייגלה?

אם נשארו לכם בייגלה, אפשר לשמור אותם במקרר בתוך שקית ניילון אטומה או קופסה למשך יומיים-שלושה. כדי לחמם אותם מחדש, פשוט הכניסו לתנור על חום נמוך (150 מעלות) לכמה דקות, והם ייצאו פריכים כמו חדשים. רוצים להקפיא? אפשר בהחלט! רק הקפידו לעטוף כל בייגלה בנייר אפייה כדי שלא ידבקו אחד לשני במקפיא, וכשרוצים לאכול פשוט מחממים בתנור.

אז קדימה חברים, בואו נכין יחד בייגלה ירושלמי אסלי עם המתכון המנצח שלי – מתכון שאף אחד לא יאמין שהכנתם בבית! 😋

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 3 שעות
  • כמות מנות: 6 יחידות

מצרכים

  • כף שמרים יבשים
  • 500 גרם קמח לבן
  • 1/2 כף מלח
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 330 מ"ל מים קרים
  • 3 כוסות שומשום

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח מיקסר עם וו לישה, נדליק על מהירות נמוכה ונשפוך לקערה את המרכיבים בסדר הבא- קמח, שמרים, מלח, סילאן, שמן זית.

  • 2)

    נוסיף את המים בהדרגה ונלוש למשך- 10 דקות לקבלת בצק אחיד.

  • 3)

    נקח קערה, נשמן מעט ונעביר אליה את הבצק, נכסה בניילון נצמד ונתפיח לשעתיים.

  • 4)

    נדליק את התנור ל- 250 מעלות.

  • 5)

    נפזר מעט קמח על השיש ונוציא את הבצק, נכין 6 כדורים בגודל אחיד, נמרח מעט שמן על כל כדור ונכסה במגבת להתפחה נוספת של- 15 דקות.

  • 6)

    בינתיים נכין 3 תבניות גדולות, אחת עם מים פושרים, אחת עם שומשום ואחת עם נייר אפיה לתנור.

  • 7)

    נרדד כל כדור וניצור בייגלה ארוך, נהדק בקצוות.

  • 8)

    נטבול כל חתיכה בתבנית עם המים ואז בתבנית עם השומשום ונעביר אותן לתבנית עם נייר האפיה.

  • 9)

    נאפה למשך כרבע שעה עד להשחמה אחידה ויפה, נמתין שיתקרר ונגיש.

איך לשדרג את הבייגלה הירושלמי?

אם אתם רוצים להוסיף עוד קצת טעמים לבייגלה שלכם, יש כמה דרכים פשוטות לעשות זאת. אפשר לפזר על הבייגלה שומשום לבן ושחור, קצת מלח גס או אפילו קצח לפני האפייה – זה ייתן טוויסט קטן במרקם ובטעם.

לחובבי טעמים קצת יותר מתוקים, אפשר למרוח מעט דבש או סילאן על הבייגלה ברגע שהם יוצאים מהתנור. השילוב של המתיקות עם הבייגלה הפריך ייתן לכם חווית טעם חדשה ומפתיעה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא