עוגיות גרנולה הן בדיוק העוגיות שמכניסות הרגשה של בית! אני אוהבת להכין אותן בסופי שבוע, יחד עם עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות, וכך יש לנו גם פינוק מתוק ומושחת וגם עוגיות קצת יותר בריאות. הייחוד שלהן הוא הקראנץ' הנפלא שמשתלב עם המתיקות העדינה והטעם של גרנולה. כשיש צנצנת עוגיות גרנולה על השיש, הבית מקבל תחושה חמימה ומתוקה שכל אחד רוצה לחוות.
עוגיות גרנולה פרווה שמתאימות לשבת
העוגיות האלו הן פרווה, מה שהופך אותן למושלמות לארוחות שבת ולמי ששומר על הפרדה בין חלבי לבשרי. בשבתות, כשיש לנו כמה ארוחות בשריות, תמיד יש צורך בנשנוש שהוא גם טעים וגם מתאים להפרדה – וזו בדיוק הסיבה שהמתכון הזה נמצא אצלנו שנים רבות. למעשה, קיבלתי את המתכון הזה מחמתי המקסימה שרון, שמכינה את העוגיות האלו בכל שבוע כבר שנים ארוכות. הן קלות ומהירות להכנה, בדיוק כמו שאני אוהבת, ועם הזמן הצלחתי להכין אותן ב-10 דקות עבודה בלבד!
אז קדימה, בואו נכין יחד את עוגיות הגרנולה הקראנצ'יות האלו, שהן בדיוק הנשנוש המתוק והבריא שכולנו צריכים! 🍪✨
בקערה נוספת נערבב את החומרים הרטובים היטב ונאחד בין הקערות. (עדיף להעביר את היבשים לתוך הרטובים כדי שלא ייאבד חומר)
4)
נשים בתבנית של התנור נייר אפיה ונתחיל ליצור את העוגיות (חשוב לעבוד עם ידיים רטובות)- ניצור עיגולים קטנים ונשטח אותם מעט, נניח אותם בתבנית במרווחים קטנים.
5)
נאפה בתנור 20-25 דקות עד שהעגיות יקבלו צבע חום בהיר אחיד ויפה, נמתין שיתקררו ונאחסן בקופסא אטומה.
איך להוסיף טעמים מיוחדים לעוגיות גרנולה?
אם אתם אוהבים לגוון ולשדרג את העוגיות שלכם, יש כמה אפשרויות נהדרות שאפשר להוסיף לעוגיות גרנולה כדי להכניס להן טעמים מיוחדים. אתם יכולים להוסיף צימוקים, חמוציות מיובשות, שוקולד מריר קצוץ, או אפילו אגוזי לוז קצוצים. כל אחד מהשדרוגים האלו יוסיף עומק נוסף לעוגיות ויהפוך אותן למעניינות וטעימות יותר.