עוגת גזר בחושה עם אגוזים היא אחת העוגות שאני הכי אוהבת להכין. יש בה משהו כל כך ביתי ונעים – המתיקות היא מתיקות טבעית של הגזר הטרי ולא של סוכר מיותר, והיא פשוט מתאימה בול ליד כוס הקפה של אחר הצהריים. אני מבטיחה לכם שכל מי שטועם את העוגה הזו לא יכול להישאר אדיש, קולות של "וואו" ו-"ממ" נשמעים מכל פינה במטבח. זו אחת העוגות שבגללה אני מחכה ליום שישי – רק המחשבה עליה גורמת לי לרצות להכין אותה שוב!
זיכרון מתוק מהתיכון – עוגת הגזר של לילך
המתכון הזה הולך איתי כמעט שני עשורים (ואני בת 29, אז תעשו חישוב לבד 😉). כשהייתי בתיכון הייתה לי חברה בשם לילך. היינו יושבות יחד בקופי בין בקניון ערים בכפר סבא כמעט כל יום אחרי הלימודים. אני תמיד הזמנתי את האייס בלנד הנצחי שלי, ולילך הייתה מזמינה קרואסון חמאה ועוגת גזר. תמיד היא מרחה ריבה על עוגת הגזר ולקחה את הקרואסון לאמא שלה. אז, אני בכלל לא הבנתי איך אפשר לבחור עוגה מבוססת ירק, במקום עוגת שוקולד מתוקה כמו שצריך!
אחרי הרבה שכנועים של לילך, החלטתי לנסות בעצמי. הזמנתי עוגת גזר, לקחתי ביס – והבנתי שלילך צדקה כל הזמן הזה. המתיקות העדינה, הטעם העשיר והמרקם הרך כבשו אותי לגמרי. אז אומנם השילוב של ריבת גזר לא היה בשבילי, אבל את עוגת הגזר אימצתי מיד.
עוגת גזר – מתכון שהולך איתי עד היום
כמובן שחזרתי הביתה וניסיתי לשחזר את העוגה. בפעם הראשונה זה לא היה כל כך טעים, וגם בפעם השנייה קצת פיספסתי. אבל בשלישית, אחרי ששילבתי כמה מתכונים שונים, יצא לי המתכון הזה – המתכון שאני משתפת אתכם פה, והוא הולך איתי מאז ועד היום. זו עוגת גזר בריאה, טעימה, והכי הכי חשוב – קלה להכנה! אז אם אתם מחפשים מתכון לעוגה שהיא גם מושחתת אבל גם מרגישה "קצת בריאה", המתכון הזה הוא בשבילכם.
למה כדאי להכין עוגת גזר?
- עוגה בריאה ומתקתקה – עוגת הגזר משלבת מתיקות טבעית מהגזר הטרי, מה שמאפשר לה להיות טעימה וגם בריאה. זו עוגה שלא מכבידה ואפשר ליהנות ממנה בלי רגשות אשם.
- קלות הכנה – המתכון הזה לא מצריך הרבה עבודה, רק 10 דקות של הכנה והעוגה מוכנה לתנור. זו העוגה שתציל אתכם כשיש אורחים בהפתעה או סתם כשבא לכם משהו מתוק.
אז קדימה, בואו נכין יחד עוגת גזר בעשר דקות עבודה מקסימום! 🥕