קציצות קבב על האש או במחבת, הן אחת מהדברים שאני הכי אוהבת להכין כארוחת צהרים מהירה. בתור מי שעובדת מהבית, אני מוצאת את עצמי לפחות פעם בשבוע בסיטואציה שבה בשעה 12:30 הבטן כבר מודיעה שהיא רעבה ואני בכלל שכחתי להכין ארוחת צהרים ולכו תעמידו עכשיו סיר קציצות , במקום זה, אני פשוט מכינה את המתכון לקבב המהיר שלי, שהיום אני חולקת איתכם וככה, בזמן שהאורז או הפתיתים מתבשלים על הגז, אני סוגרת פינה של מנת חלבון טעימה ומושקעת בעשר דקות עבודה.
ושלא תבינו אותי לא נכון, זה בדיוק אותו מתכון לקבב שאני מכינה לארוחת על האש. הוא פשוט יוצא כל כך מוצלח שתמיד כל האורחים מחכים שנוציא מהמנגל את הקבבבים שלי. ככה שאם עוד לא הבנתם, אתם חייבים לנסות להכין אותו גם!
אז קדימה, בואו נכין יחד קבב, מתכון קל וטעים שכולם תמיד אוהבים.
נשטוף ונקצוץ דק את הפטרוזיליה והבצל, נסנן את הנוזל של הבצל.
2)
בקערה, נערבב היטב את הבשר יחד עם כף אחת של שמן זית, וכל שאר המצרכים.
3)
נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר 2-5 שעות (כמה זמן שיש לכם), אם אין לכם זמן אפשר לדלג על שלב זה.
4)
נדליק את המנגל/ נעבוד על הכיריים עם מחבת.
5)
אם אתם עושים על האש, תשפדו כל שיפוד ותשימו על רשת המנגל, אם אתם מכינים במחבת תיצרו צורה של קציצות עגולות ותבשלו על מחבת עם שמן. שימו לב לא להכין את הקבב עבה מדיי, כדי שהוא יתבשל בצורה שווה מבחוץ ומבפנים.
6)
חשוב לא לשרוף ולייבש את הקבב, על האש תהפכו כל דקה עד שיהיה בישול אחיד אך רך בפנים. על המחבת תבשלו כ- 2 דקות מכל צד.