מתכון מנצח למוקפץ טופו וירקות – מהיר, טעים ובריא!

אוכל ביתי בקלות
מוקפץ טופו עם ירקות מתכון

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: 6

מוקפץ טופו וירקות הוא אחת הארוחות שאני הכי אוהבת להכין בבית, במיוחד מאז שאחותי הקטנה, ענבר, הודיעה שהיא צמחונית. בהתחלה זה היה שוק גדול עבורי, אבל מאז עברתי דרך ארוכה והיום אני כבר מומחית בכל מה שקשור לאוכל צמחוני. המוקפץ הזה התחיל כארוחה "מיוחדת" כשענבר הייתה מגיעה, אבל מהר מאוד הוא הפך למתכון קבוע שאוהבים להכין גם כשהיא לא בסביבה. הוא משביע, טעים, עשיר בטעמים וממש קל להכנה – בדיוק כמו שאנחנו אוהבים בארוחות אמצע השבוע.

המתכון הזה הוא לא רק צמחוני, אלא גם בקלות ניתן להפוך אותו לטבעוני. כל מה שצריך זה להחליף את הדבש בסילאן או ממתיק טבעוני אחר, ואתם מסודרים. בנוסף, המוקפץ הזה הוא מתכון גמיש – אם חסר לכם ירק אחד או שניים, אפשר לדלג ולהשתמש במה שיש לכם במקרר. תמיד יוצא טעים!

למה להכין את המתכון הזה?

מוקפץ טופו וירקות הוא אחד המתכונים הכי פשוטים, מהירים ובריאים שתוכלו להכין. הוא מתמלא בטעמים נהדרים, משביע ומושלם כארוחה צמחונית או טבעונית עשירה בחלבון וסיבים תזונתיים. כל מה שצריך זה 10 דקות של עבודה, והוא כבר מוכן – מה שהופך אותו למושלם לארוחת צהריים מהירה באמצע השבוע, או אפילו כארוחת ערב קלה.

איך לאחסן את המוקפץ שנשאר לכם?

אם נשאר לכם קצת מוקפץ (מה שלא קורה הרבה כי הוא פשוט נחטף!), אפשר לשמור אותו בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים. כדי לחמם מחדש, פשוט הניחו על מחבת חמה לכמה דקות או במיקרוגל – זה יישאר טעים כאילו הכנתם אותו עכשיו. המנה הזו גם מתאימה להקפאה – תוכלו להכין כמות גדולה, להקפיא ולהשתמש כשתרצו ארוחה זריזה.

אז קדימה, בואו נכין יחד מוקפץ טופו וירקות בעשר דקות עבודה – ארוחה בריאה, משביעה וטעימה לכל המשפחה! 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 25 דקות
  • כמות מנות: 6

מצרכים

  • 3 גזרים
  • 3 גמבות אדומות
  • 2 קופסאות פטריות שמפניות
  • 1/2 פלפל אדום חריף, לא חובה
  • מעט ג'ינגר מגורד
  • חבילת אטריות אורז
  • 1 חבילות טופו
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • כף דבש
  • חופן שומשום

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהכנת האטריות לפי הוראות היצרן, חשוב להפסיק את הבישול ממש קצת לפני שהאטריות מוכנות.

  • 2)

    ביינתים נתחיל בחיתוך הירקות לרצועות. נחתוך את הטופו לקוביות.

  • 3)

    נקח מחבת רחבה או ווק עם שמן ונטגן את הגזר, אחרי 2-3 דקות נוסיף את הגמבה והפלפל, אחרי 2 דקות נוסיף את הפטריות והג'ינגר ונערבב היטב.

  • 4)

    נוסיף את קוביות הטופו ואחרי 5 דקות בישול את הרטבים- צילי, טריאקי, סויה ודבש ונערבב היטב.

  • 5)

    נסנן את האטריות ונוסיף אותן למחבת, נערבב היטב ונבשל למשך 3-4 דקות.

  • 6)

    נעביר לצלחות, נפזר מעט שומשום מעל ונגיש.

איך לשדרג את המתכון?

רוצים להוסיף עוד טעמים למוקפץ שלכם? אפשר להוסיף גרעיני שומשום קלויים מעל המנה בסיום הבישול כדי להוסיף קראנצ'יות ומרקם נוסף. רעיון נוסף הוא להוסיף רוטב בוטנים קליל (משילוב של חמאת בוטנים, סויה ומים) שייתן טוויסט חדש למנה ויעמיק את הטעמים. אם אתם מחפשים להוסיף עוד ירקות, אפשר להוסיף קישואים, נבטים או אפילו פרוסות דקות של בטטה, שיקבלו קרמליות קלה בהקפצה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא