מנות עיקריות
-
בכל פעם כשבא לי להרשים, אני מוציאה את התותחים הכבדים, שיספקו תפאורה למנה ממש פשוטה. מנה כזו שזמן העבודה שאני משקיעה עלייה לא עובר את ה-10 דקות. ואם עדין לא הבנתם, התותח הכבד שלי הוא סיר הטאג'ין שלי, סיר טאג'ין, כזה שקונים בחנויות ציוד למטבח…
-
צלי כתף זה מרכיב טריקי, מצד אחת הוא דיי יקר (בקלות עובר את המאה ש"ח לחתיכה) ומצד שני, קל מאוד להרוס אותו ולייבש את הבשר. הרבה חברות מספרות לי שאין נמנעות מלהכין אותו כי הן מפחדות להוציא סכום כזה על מאכל שלא יצא טעים, אבל…
-
אחד המתכונים האהובים על בעלי הוא המתכון שלפינכם, של צלי כתף ברוטב יין, אם זה היה תלוי בו, היינו אוכלים את זה כל יום, כל היום. למזלו, אני אוהבת אותו ומכינה לו את המנה הזו מלא, אבל מהסיבה שזה פשוט מנה קלה להכנה ועדין, היא…
-
פרגיות בתנור הוא אחד הדברים שאני הכי אוהבת לאכול ולהכין, כמובן שבתנאי שהפרגיות מגיעות נקיות ובלי הרבה לכלוך, אחרת אני יכולה להשתגע. המתכון שלפניכם הוא סופר פשוט להכנה, וכדי לעשות אותו אפילו יותר פשוט, אני ממליצה לכם להכין את הרוטב בתבנית התנור שלכם, ולערבב של…
-
זוכרים את הפיצות שהיו מכינים בעבר? הרבה לפני שלהתפיח בצק במשך 48 שעות היה פופולארי, הפיצות העבות והפשוטות בצורת ריבוע שהיו מכינים בתבנית תנור גדולה וממלאים במלא תוספות טעימות, הן היו ה-פיצות האהובות עלינו, אמא היתה מכינה את הפיצה הזו לפחות פעם בשבועיים, וכל המשפחה…
-
צ'ילי קון קרנה הוא תבשיל מקסיקני מסורתי שמכיל בשר טחון המבושל בפלפלים עם שעועית ועגבניות. נהוג לאכול אותו עם אורז לבן ו/או טורטיות לצד גוגוואקמולי או סלסלת עגבניות פיקנטית. הסיפור של הצ'ילי קון קרנה הוא קצת מיוחד, למרות שהמאכל הוא נחשב למאכל מקסיקני קלאסי, שפותח במקסיקו, העולים הרבים…
-
עוף שלם בתנור ממולא באורז היא מנה מטורפת, מצד אחד היא נראית סופר מרשימה ומי שלא יודע מה שלבי ההכנה עלול לחשוב שעבדנו עליה כמה שעות טובות ומצד שני היא זולה ומשביעה, ובקלות יכולה להזין משפחה גדולה שלמה. את המתכון שלפניכם אני מכינה הרבה, גם…
-
תשמעו אני חייבת להיות כנה, שנים שלא אכלתי עוף, שום עוף. ולא מטעמי צמחונות, אלא מטעמי טעם, עוף לא היה לי טעים. תמיד הרגשתי שהעוף יבש מדיי וחסר טעם, הוא פשוט לא עבר לי בגרון. עד שיום אחד נסענו לארוחת ערב אצל דודים שלי, וחשכו…
-
היש נוסטלגי כמו פיצה פיתה? בילדותי ארוחה שמורכבת מפיצה פיתה היתה אחת הארוחות האהובות עליי, ואני חייבת להודות שעד היום, פיצה פיתה מככבת אצלי במטבח. נכון, אני כבר לא אוכלת פיתה עם קטשופ וגבינת צהובה אלא משקיעה ברוטב עגבניות של ממש, אבל אני אומרת לכם…
-
היום, אלמד אתכם להכין את הקציצות האהובות עליי בכל העולם, הן כל כך פשוטות ומהירות להכנה ותמיד יוצאות רכות רכות וטעימות טעימות. יתרון נוסף הוא שהרוטב שלהן עמוס בירקות בריאים וכמעט ללא שמן, כך שהן יטעימו גם למי שמנסה לשמור על תזונה בריאה ולא לצרוך…