תוספות

  • מתכון לאורז במיקרו

    כמה פעמים יצא לכם לרצות להכין תוספת של אורז, אבל פשוט לא היה לכם כוח לשלוף סיר, להדליק את הכיריים, ולהמתין עד שהאורז יתבשל? בדיוק בשביל הרגעים האלה נולד המתכון הזה, שמאפשר לכם להכין אורז אחד אחד במיקרוגל, בלי מאמץ ובלי כלים מלוכלכים. כן, קראתם נכון – אפשר להכין אורז במיקרוגל, ויותר מזה – הוא יוצא טעים, רך ואפילו אחד אחד! כל מה שצריך זה כמה מרכיבים פשוטים, קערה שמתאימה…

    להמשך הקריאה
  • אורז ירוק

    אורז ירוק, על שם מה? אורז ירוק הוא אורז שעשוי משילוב מושלם של אורז לבן עם כוסברה, פטרוזיליה ובצל, שנטחנים דק דק ויוצרים שכבה עסיסית של טעם עז וטעים שמקיף את כל גרגרי האורז. זהו לא סתם עוד מתכון לאורז – מדובר בתוספת מיוחדת ומרעננת שכל שולחן ארוחה ישמח לקבל. אם אתם מחפשים לגוון את הארוחה שלכם בתוספת צבעונית ומלאה בטעמים – האורז הירוק הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים.…

    להמשך הקריאה
  • מתכון לבטטות בתנור

    אם אתם מחפשים תוספת מושלמת לכל ארוחה, בטטות בתנור הן הפתרון המושלם. מדובר במנה טעימה, בריאה וקלת הכנה, שתמיד מצליחה להרשים. בטטות בתנור מתאימות כתוספת למנת חלבון בשרית או אפילו עם גבינת שמנת קרה ליצירת קונטרסט של טעמים ומרקמים. למעשה, לא משנה מה תגישו לצד הבטטות – הן תמיד יגנבו את ההצגה! המתכון פשוט כל כך, והבטטות מוכנות תוך דקות בודדות, מה שהופך אותו לאחד המתכונים הקלים והטעימים ביותר שיש.…

    להמשך הקריאה
  • שעועית ירוקה מוקפצת ברוטב פיקנטי משגע

    אם אתם מחפשים תוספת בריאה ומלאה בטעמים לארוחות שלכם, אבל רוצים משהו קצת אחר – המתכון הזה בדיוק בשבילכם! במקום להסתפק במנות תפלות או שגרתיות, בפעם הבאה שאתם בסופר אני ממליצה בחום לקנות שעועית ירוקה ארוכה (אפשר גם קפואה), ולחזור הביתה להכין את המתכון הזה, שהוא קל, מהיר וטעים בטירוף. השעועית הירוקה המוקפצת ברוטב פיקנטי היא מסוג המנות שגונבות את ההצגה. גם אם יש על השולחן מנות עיקריות מפוארות, הסלט…

    להמשך הקריאה
  • מתכון לפירה בטטה

    פירה בטטה הוא ללא ספק תוספת מנצחת שאף פעם לא מאכזבת. עם המתיקות הטבעית והמרקם הנימוח של הבטטה, היא מצליחה לשדרג כל ארוחה, בין אם זו ארוחת ערב קלה באמצע השבוע או תוספת עשירה לארוחת חג. יש משהו מיוחד בפירה הזה – הוא קל להכנה, מלא בטעם טבעי ורענן, ובעיקר, הוא מצליח להפתיע כל פעם מחדש. זה הפירה שאני תמיד פונה אליו כשאני מחפשת משהו קצת אחר מפירה תפוחי אדמה…

    להמשך הקריאה
  • אורז פרא מתכון

    אורז פלא הוא אחד מסוגי האורז שאני הכי אוהבת להכין כשבא לי משהו קצת יותר בריא ומשביע מאורז רגיל. מדובר באורז שעבר תהליך מועשר בתוספים שונים כמו ויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותו לא רק לטעים אלא גם למזין במיוחד. זהו יתרון עצום לארוחות משפחתיות, במיוחד כשמחפשים לשלב מזון בריא יותר בתפריט היומי. אנחנו בבית אוהבים להכין את האורז פלא באמצע השבוע, כשאנחנו מחפשים תוספת קלה להכנה שמוסיפה המון ערך תזונתי…

    להמשך הקריאה
  • טנזיה מרוקאית - המתכון של סבתא ג'ולי

    סבתא ג'ולי היקרה שלי תמיד הייתה מכינה טנזיה מדהימה, במיוחד לט"ו בשבט או לכל אירוע חגיגי אחר. היא הייתה מתחילה לבשל מוקדם בבוקר, כשהניחוחות המתוקים של הפירות היבשים המקורמלים היו מתפשטים ברחבי הבית, והמנה הזו הייתה מסמלת עבורנו את החג והחגיגה. הטנזיה שלה הייתה עשירה בטעמים מתקתקים ומלאה בזיכרונות של ארוחות משפחתיות שמחות. לכבוד ט"ו בשבט הקרב ובא, אני שמחה לשתף אתכם במתכון של סבתא ג'ולי. מה זה טנזיה מרוקאית?…

    להמשך הקריאה
  • מתכון לניוקי ברוטב עגבניות

    אם אתם עוקבים אחרי המתכונים שלי, אתם כבר יודעים שהמטבח האיטלקי ואני חברים טובים מאוד. האמת היא שאני חושבת שזה הרבה יותר מ"חברות" – זו ממש אהבה אמיתית! אבל לניוקי יש מקום מיוחד בלב שלי. לא תמיד זה היה ככה – בתור ילדה, לא ממש הבנתי מה הקטע של הניוקי. המרקם היה לי קצת מוזר. אבל עם הזמן (וטעימות רבות), למדתי להעריך את הקסם שלו, המרקם הרך הזה שנמס בפה…

    להמשך הקריאה
  • הרבה לפני שאייל שני הכניס את הכרוב לתודעה הקולינרית הישראלית, הייתה זו סבתא שלי שהכינה כרוב בתנור מדי שבת. היא הייתה חותכת את הכרוב לארבעה רבעים, מניחה אותו על צלחת גדולה, ואנחנו, כל המשפחה, היינו יושבים סביב השולחן ותולשים שכבה אחרי שכבה מהכרוב הרך והטעים הזה. זה היה המעדן הפשוט והטעים ביותר שהיינו יכולים לבקש. עד היום, אני ממשיכה להכין את הכרוב בתנור של סבתא בדיוק באותה דרך – הוא…

    להמשך הקריאה
  • דוחן מתכון קל

    דוחן הוא אחד התבשילים הבריאים והמשביעים ביותר שתוכלו להוסיף לתפריט שלכם. הרפואה הסינית מגדירה אותו כמזון שמסייע להרזיה, להורדת כולסטרול ולוויסות סוכר גבוה, והוא גם נטול גלוטן – כך שהוא מתאים לרוב סוגי הדיאטות, כולל לאנשים שנמנעים מגלוטן. עם כל היתרונות הבריאותיים האלו, זה קצת מפתיע שדוחן לא כל כך נפוץ בארץ, אבל האמת היא שמדובר בתוספת נהדרת לארוחה, בריאה ולא מעובדת, שכשמכינים אותה נכון, היא גם מאוד טעימה! אצלנו…

    להמשך הקריאה
  • קינואה מתכון בסיסי

    קינואה ואני זה סיפור של יחסי אהבה-שנאה. מצד אחד, אני לא תמיד מתחברת אליה. מצד שני, בעלי פשוט מעריץ את המאכל הזה – וככה יצא שבגללו התחלתי להכין אותה באופן קבוע. לאורך השנים שיפרתי ושכללתי את המתכון, והיום אני שמחה לשתף אותו איתכם – מתכון לקינואה "אחד אחד" שמתבשל בצורה מושלמת, קל להכנה, מהיר וטעים בטירוף. אם אי פעם תהיתם איך מבשלים קינואה בצורה האופטימלית, אני כאן כדי לעשות לכם…

    להמשך הקריאה
  • פסטה ברוטב עגבניות בסיר אחד

    טרנד הפסטה בסיר אחד הפך להיות כוכב במטבח לפני כחמש שנים ומאז הוא מסרב לעזוב אותנו, ובצדק! המתכון הזה מביא איתו פשטות וקלות בלתי מתפשרת – כל מה שאתם צריכים זה סיר אחד בלבד, והנה יש לכם מנה משפחתית מושלמת עם מינימום כלים לשטוף בסוף הארוחה. הפסטה בסיר אחד זכתה לפופולריות עצומה אחרי שמרתה סטיוארט הוציאה את ספר המתכונים המיוחד שלה שמוקדש למנות קלות בסיר אחד, ומאז המתכונאים בכל העולם…

    להמשך הקריאה
1 2