כדי להכין את החלה עם השניצל המושלמת, יש כמה דגשים שחייב לעמוד בהם כדי להשתדרג מסתם כריך עם שניצל טעים לכריך של שישי עם שניצל בתוך חלה. כמו שניתן כבר להבין מהמשפט הראשון, אצלנו בבית כריך חלה עם שניצל של יום שישי, הוא טקס מיוחד, שאין לשנות, לוותר עליו או להתעלם ממנו. מדיי יום שישי, אחרי שאני מסיימת להכין את כל התבשילים לשבת אני מתפנה להכין את הדבר החשוב באמת, השניצל בחלה שלנו.
במתכון הבא, ניסיתי לאגד עברוכם את כל הטיפים האפשריים והסודות הכי כמוסות להכנת הכריך של שישי המושלם. למרות שזה נראה שיש בו הרבה מרכיבים, תזכרו שתמיד אפשר לעשות קיצורי דרך, כמו לקנות סלט מטבוחה וכרוב אדום מוכן, לקנות לחמנייה או לוותר על אחד הטעמים בכריך (אבל זה ממש לא מומלץ 😉)
חלה קנויה או טרייה?
האמת היא, שלמרות שיש לי את המתכון הכי מושלם שיש לחלות, רוב הפעמיים אנחנו קונות לחמניות קלועות (כמו בתמונה) במאפייה, אבל בהחלט אפשר להשתמש במתכון של החלות שלי ולהכין לחמניות חלה קטנות.
אילו תוספות כדי לשים בחלה עם שניצל?
אצלנו בבית כולנו אוכלים את השניצל של שישי עם אותם מרכיבים בדיוק, אך ברור לי שזו העדפה אישית, אתם יכולים לבחור להחסיר כל אחד מהמרכיבים או להוסיף כאלו שאולי לא חשבתי עליהם
רטבים לכריך:
- קטשופ
- מיונז
- עריסה או ממרח חריף אחר
סלטים:
- מטבוחה ברמת החריפות שאתם אוהבים: ממליצה להשתמש במתכון של המטבוחה שלי, הוא גם מהיר להכנה וגם מושלם למתחילים.
- חומוס, יש לכם כאן מתכון אבל אני פשוט משתמשת בחומוס קנוי.
- סלט כרוב אדום: זה סלט שאנחנו לא מוותרים עליו בשום פנים ואופן, הוא ממש קל להכנה. כל מה שצריך זה לפרוס את הכרוב לרועות דקות, לערבב רצועות מכרוב שלם עם לימון אחד, כפית מלח ו4 כפות מיונז, לטעום ולהוסיף עוד מיונז לפי הטעם האישי.
- חצילים מטוגנים: אני גם ככה מכינה אותם לארוחת שישי אז זה לא טרחה בשבילי, אך אם אתם לא יודעת אי להכין אותם הינה מתכון מהיר לחציל מטוגן –
- פורסים את החצילים לרצועות בעובי של חצי סנטימטר, מניחים על נייר סופג או במסננת ומפזרים מלח על החצילים, המלח עוזר לחציל "להזיע" ומנקז את הנוזלים שלו.
- לאחר 20 דקות, שוטפים את החצילים ומנגבים אותם היטב בעזרת נייר סופג או מגבת ללא סיבים
- מחממים שמן (בכמות נדיבה) במחבת ומטגנים את החצילים משני הצדדים (שימו לב לא להשתמש באותו שמן של השניצילים כי החצילים מוציאים צבע שחור שלא ממש נעים לאכול)
- מומלץ להוציא את החצילים לרשת טיגון כדי שהם ייצאו קריספים במיוחד והשמן שנשאר עליהם יתנקז.
ירקות:
אני לא יודעת אם "ירקות" זה ההגדרה הנכונה, אך אנחנו מוסיפים גם מלפפון חמוץ, חסה (אני אוהבת את הלבבות חסה כי אין סופר קראנצ'יות) ועגבנייה.
טיפים להכנת שניצל קראנצ'י מושלם
כמה טיפים שאתם חייבים לנסות כדי שיצא לכם השניצל המושלם:
- קודם כל, לפני שאתם מכניסים את חזה העוף לבלילה, תייבשו אותו בעזרת נייר מגבת מהנוזלים של העוף וההקפאה. אני מבטיחה לכם שאתם תרגישו הבדל ענק בקראנצ'יות.
- אני אוהבת להשאיר את חזה העוף בבלילה במשך כמה שעות טובות, ככה חזה העוף מקבל את הטעם של התבלינים ששמנו ואנחנו מקבילים שניצל עם אקסטרה טעם
- ככל שהשניצל דק יותר, ככה הוא יהיה יותר קראנצ'י, אם אתם קונים את הבשר שלכם מקצבייה תדגישו לקצב שאתם רוצים חזה עוף דק. בסופרים שימו לב שמוכרים חזה עוף פרוס וחזה עוף לשניצל, תעדיפו את השני – הם הרבה יותר דקים ובדרך כלל אין הבדל במחיר.
- כשאתם טובלים את חזה העוף בפרורי הלחם, תהדקו את חזה העוף בתוך הפירורים בחוזקה, ממש בצורת איגרוף, זה יחדיר וידביק את פירורי הלחם לביצה ולחזה עוף ואתם תקבלו שניצל מושלם שלא מופרד משכבת פירורי הלחם.
- אל תפחדו לשים שמן במחבת: למרות שזה נשמע לגמרי לא הגיוני, ככל שנשים שכבת שמן גדולה יותר, ככה השניצלים שלנו לא יספגו את השמן (בתנאי שהוא חם כמובן) ויותר מזה- ככה השמן שלנו לא יישרף על ההתחלה.
- והשלב האחרון והחשוב ביותר – רשת טיגון! לא עוד נייר סופג שעליו שמים שניצלים מוכנים. רשת הטיגון עוזרת לשניצל להתייבש משני הצדדים בצורה המיטבית ביותר ומפרידה את שאריות השמן מהשניצל באמת ככה שאנחנו אוכלים רק שניצל קראנצ'י וטעים.
אז קדימה, בואו נכין יחד שניצל בחלה של יום שישי 🤍