קציצות בקר עם אפונה וארטישוק שכולם אוהבים

אוכל ביתי בקלות
קציצות בקר עם אפונה וארטישוק שכולם אוהבים

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות:

היום, אלמד אתכם להכין את הקציצות האהובות עליי בכל העולם. מדובר בקציצות כל כך פשוטות ומהירות להכנה, ותמיד הן יוצאות רכות-רכות וטעימות בצורה בלתי רגילה. בכל פעם שאני מכינה אותן, אני יודעת שלא משנה כמה ניסיתי לגוון עם סוגי מאכלים אחרים במהלך השבוע, בסופו של דבר כל בני הבית מחכים לרגע שבו הקציצות האלו יחזרו לשולחן.

למה הקציצות האלו מושלמות לכל מי שאוהב לאכול בריא?

אחד היתרונות הגדולים של המתכון הזה הוא שהרוטב שלהן עמוס בירקות בריאים וכמעט ללא שמן, כך שהוא מתאים גם למי שמנסה לשמור על תזונה בריאה ולא לצרוך הרבה שמן. במקום לטגן את הקציצות בשמן רב, אני מעדיפה לבשל אותן ישר בתוך הרוטב העשיר, מה שהופך אותן לרכות מאוד ולבעלות טעם עמוק וספוג ברוטב.

איך להכין את הקציצות כך שהן תמיד יצאו רכות?

אם יש משהו שאני ממש אוהבת במתכון הזה, זה שהוא תמיד מצליח. הקציצות יוצאות רכות ועסיסיות, אפילו אם מבשלים אותן ישר ברוטב ולא מטגנים קודם. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להוציא את המיטב מהקציצות שלכם:

  • ערבוב עדין של התערובת: כשמערבבים את תערובת הקציצות, כדאי לערבב בעדינות ולא "ללוש" יותר מדי. זה שומר על האווריריות של הקציצות ומונע מהן להיות קשות ודחוסות.
  • שימוש בבשר טחון טרי: חשוב להשתמש בבשר טחון טרי ואיכותי כדי שהקציצות יצאו טעימות ולא יתייבשו במהלך הבישול. תערובת של בשר בקר ועוף יוצרת שילוב מושלם של טעמים ומרקם.
  • הוספת לחם רטוב: אחד הטריקים שלי לקבלת קציצות רכות הוא להוסיף לתערובת פירורי לחם או לחם רטוב שסחטנו היטב. זה עוזר לשמור על הלחות של הקציצות ויוצר מרקם נעים.
קציצות בקר עם אפונה
קציצות בקר עם אפונה

כמו שאמרתי בהתחלה, אלו הקציצות הכי פופולריות אצלי בבית. הן לא רק טעימות ומזינות, אלא גם מתאימות לכל סוגי הארוחות. הן יכולות להיות מנה עיקרית לצד פירה או אורז, או להשתלב היטב בתוך פיתה טרייה עם ירקות טריים ורוטב טחינה.

וכמה שאני מנסה לגוון עם סוגי המאכלים במהלך השבוע, אנחנו לא שורדים יותר משבועיים בלעדיהן בבית. בסופו של דבר, גם אני וגם בני הבית מחכים לרגע שבו הקציצות יחזרו לשולחן. תמיד, כשהן מתבשלות על הכיריים והריח מתפשט בכל הבית, אני יודעת שכולם יתכנסו סביב השולחן במהירות, כל אחד עם צלחת ומזלג ביד, מחכים לקחת את הביס הראשון.

אז אם גם אתם מחפשים מתכון לקציצות פשוטות וטעימות שמכינים בקלות ובמהירות, כזה שכל המשפחה תאהב – אני מבטיחה לכם שהמתכון הזה לא יאכזב אתכם. קדימה, גשו למטבח והתחילו בהכנה של הקציצות הכי טעימות שיש 😊.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות

מצרכים

מצרכים לקציצות

  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • בצל מגורד
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • שמן שמן
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות סודה מוגזת לשתיה מבקבוק, זה הסוד לקציצות רכות רכות, אם אין אפשר לוותר - עדיין יצא טעים.
  • כפית שטוחה פפריקה
  • כפית ראס אל חנות
  • מעט פלפל שחור
  • מלח

מצרכים לרוטב

  • 2 בצלים
  • שקית אפונה ירוקה קפואה או שימורים
  • 3 גבעולי כרפס
  • שקית קפואה של תחתיות ארטישוק

אופן ההכנה

  • 1)

    נערבב את כל מרכיבי הקציצות היטב, לפחות 4 דקות ונכניס לקירור במקרר, עד שהרוטב יהיה מוכן.

  • 2)

    נחתוך את הבצלים לרצעות ואת גבעולי הסלרי לחתיכות של ס"מ בערך, כולל העלים.

  • 3)

    בסיר סוטאג', נטגן רצועות משני בצלים בשמן.

  • 4)

    נשטוף ונסנן את האפונה ותחתיות הארטישוק היטב, אני אוהבת לחתוך את תחתיות הארטישוק לארבע כדי שלא יהיה גדול מדיי.

  • 5)

    כשהבצלים השחימו, נוסיף את האפונה, הסלרי ותחתיות הארטישוק ונערבב היטב.

  • 6)

    נוסיף שני כוסות מים חמים ונתבל: חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור גרוס, 2 כפיות מלח, כפית כמון, כפית אבקת שום.

  • 7)

    כשהסיר רותח, ננמיך את האש לאש בינונית ונגלגל את הקציצות ונניח בסיר.

     

  • 8)

    כשכל הקציצות מגולגלות בסיר ננמיך את הלהבה לאש נמוכה, נכסה עם מכסה ונבשל למשך 20 דקות. מדי פעם חשוב לנענע את הסיר, כדי שהקציצות לא ייצאו יבשות.

  • 9)

    כעת, נסיר את המכסה ונערבב את הקציצות היטב (לנענע את הסיר מצד לצד, לא לערבב עם כף – היא תפורר את הקציצות שלנו)

  • 10)

    לבסוף נשאיר את הסיר עם מכסה פתוח למשך 10 דקות נוספות ונוריד מהגז, בתיאבון!

Notes

רעיונות לשדרוג המתכון

  • ניתן להסיר את הארטישוק אם אתם לא אוהבים או שאין לכם בבית, יוצא טעים
  • מומלץ להגיש לצד אורז לבן

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא